divendres, 11 de març del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (XX)

DIVENDRES DE LA QUARTA SETMANA DE QUARESMA

Us posem primer el vídeo, per si voleu escoltar la música mentre llegiu el text del post d'avui.



Evangeli
Llavors Jesús, que estava ensenyant en el temple, va exclamar: «És cert que em coneixeu i sabeu d'on sóc, però jo no he vingut per mi mateix. El qui m'ha enviat és digne de crèdit, però vosaltres no el coneixeu. Jo sí que el conec, perquè vinc d'Ell, i és Ell qui m'ha enviat».

Celebració de la Festa dels Tabernacles a Jerusalem

Comentari
Jesús puja a Jerusalem per la festa dels Tabernacles o de les Cabanes. Eren dies d’una gran festa, durava set dies, se celebrava a la tardor. Després de la verema i al més de setembre. Encara ara a Israel la fan. Segons costum la gent construïa com una mena de rafals amb palmeres com una cabana i allí menjaven els set dies amb gran goig i amb suculents dinars. Feien i fan aquestes cabanes per recordar el camí del desert, a l’èxode, quan els israelites vivien sota les estrelles en el seu llarg pelegrinar, camí de la terra que el Senyor els havia promès.

Jesús va a Jerusalem, l’evangeli diu que hi va anar d’incògnit, però al final no s’aguanta i diu aquestes paraules i d’altres que hem escrit més amunt. Es ben cert la gent sabia d’on venia Jesús, sabia que era del nord del país, de Galilea i potser alguns, no gaires, sabien que venia d’un lloc on probablement no hi havien estat mai: Natzaret. Alguns coneixien la seva família i d’altres la seva mare. Però pocs sabien d’on venia realment (calia la fe per a saber-ho). Ell venia del Pare. Ell el coneix, més que ningú, i ell ens ha ensenyat qui és el Pare. Només perquè és l’enviat del Pare Jesús és digne de crèdit. Si volem entrar en el Misteri de Déu cal que entrem en el coneixement que Jesús té del Pare. No és tant difícil, només cal pregar, Jesús és l’home que ve de dalt, del cel, de Déu. I ens ensenya una saviesa que ningú, fora d’ell, ens pot ensenyar. Som deixebles d’aquest Mestre i amb ell, cosa encara més gran, som fills del mateix Pare. I si ell ha vingut del cel, ha vingut del Pare, és perquè nosaltres caminem cap al Pare, vers el mateix cel d’on ell ha vingut. Alegrem-nos.

Paraules del Sant Pare: Heu vist? Ara, a la barra lateral del nostre blog, hem incorporat una finestra emb el Twitter del Papa Francesc, així podreu llegir sempre que vulgueu el que ell va dient.