dimarts, 26 de desembre del 2017

"L'Evangeli m'ajuda molt..." Oriol Junqueras

He tingut ocasió de llegir una carta manuscrita de l’Oriol Junqueras, escrita des de la presó, adreçada a un mossèn; com que és una carta privada no es pot divulgar, però puc donar testimoni de la seva fe, entre altres coses es diu: L’Evangeli m’ajuda molt a viure aquesta situació

Que ningú s’ho prengui malament i si algú s’ho pren malament que revisi la seva caritat. Més enllà de la situació política de Catalunya ningú pot desitjar que homes justos siguin a la presó, i més encara, sense judici. Cap cristià se’n pot alegrar i hem de desitjar que siguin restablerts a casa seva, a les seves famílies. Sempre hi ha la paraula del Senyor: "Era a la presó, i vinguéreu a veure'm." (Mt 25:36) 

La fiscalia hauria de retirar els càrrecs que han provocat aquesta presó preventiva o no hi haurà pau a Catalunya. Aquest desig no està dictat des de cap posició política (Déu me’n guard de fer-ho des de un àmbit eclesial) sinó que està dictat pel seny i per la caritat. 



Pels qui són objecte de la presó preventiva a Madrid desitgem la seva llibertat,  és, a totes llums, una situació desproporcionada. Preguem per ells i per les seves famílies.

Mn. Rafael Serra

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Té gràcia que un capellà doni instruccions a la fiscalia. A Déu el que és de Déu i al Cèsar el que és del Cèsar. Ja n'hi ha prou de fer política en lloc de predicar l'Evangeli. Perjudiqueu molt la imatge de l'Església.

Anònim ha dit...

A veure si ara ens ofendrem per sentir una pregària a favor dels que pateixen una opressió...

Anònim ha dit...

Benvolgut ANÒNIM-1 (del comentari de les 8:56).

Aquí no hi ha cap capellà donant instruccions a la fiscalia. N'hi ha un que prega per aquelles persones a les que s'està separant de les seves famílies (famílies on hi ha criatures petites i en dates tan senyalades com és la festivitat del Nadal) per unes mesures provisionals que molts juristes manifesten trobar absolutament exagerades.

Recordar als qui pateixen i mirar de transmetre ànim és absolutament evangèlic. Alegrar-se que hi hagi persones engarjolades no ho és gens.
En tot cas, preocupar-se de la pròpia imatge (quedar bé o no quedar bé) tampoc és el que ha de guiar l'opinió d'un mossèn. Un mossèn sempre preferirà ser sincer i ser criticat a ser políticament correcte i aplaudit.

"A Déu el que és de Déu", efectivament: actuar amb justícia o no fer-ho, no creus que "és de Déu"? Molestar-se perquè algú prega per aquestes persones i per les seves famílies és "del Cèsar".


Bona tarda, Anònim.

Anònim ha dit...

Primer de tot, no són pas presos polítics atès que no estan a la presó per les seves idees sinó per actes que estan tipificats com a delictes al Codi Penal. I si no ho creieu així, si us plau,feu el favor de llegir la interlocutòria de presó provisional i ho entendreu.

Jo també sóc jurista, i considero que la interlocutòria està molt ben fonamentada. Per aquest motiu, com a jurista i com a catòlic, no crec pas que un capellà s'hagi de posicionar respecte a la procedència o no de l'acusació del Ministeri Fiscal, ni qüestionar la decisió d'un jutge. Oi que cap persona que no sigui metge qüestionarà el diagnòstic d'un metge?

Hi ha coses molt més importants sobre les quals els capellans i l'Església en general s'haurien de pronunciar, com per exemple, la implantació de la ideologia de gènere al sistema educatiu, els més de 93.000 nens avortats l'any 2016, etc.

Per molt que us posicioneu a favor de la independència, els "presos polítics" i pengeu estelades dels campanars, a Catalunya seguireu amb les esglésies ben buides i amb una preocupant falta de vocacions sacerdotals.

Anònim ha dit...

I encara voldria afegir que no és gens cristià desitjar la llibertat de persones susceptibles de cometre delictes, alterar l'ordre públic i posar novament en risc la pau social que fins ara hem viscut a Espanya.

GM ha dit...

Benvolgut anònim del 29 de desembre:

Si ets jurista sabràs perfectament que en el món del Dret les coses no són com les matemàtiques i que la interpretació de les normes és quelcom importantíssim.
Jo també sóc jurista i, com tu, sé que quan algú és portat davant d’un Jutge per l’acusació que sigui, aquest té la potestat de deixar-lo en llibertat sense càrrecs o amb càrrecs, sense cap mesura, o amb alguna mesura (pot acordar fiança o no, pot acordar determinades restriccions com el lliurament del passaport o bé obligacions com pot ser presentar-se al Jutjat cada x dies). Això segur que ho saps de sobra, llavors no entenc que, en aquest cas, defensis la presó amb tant d’interès.

Com mai en la vida he votat ERC ni crec que ho faci, agafaré el personatge d’Oriol Junqueras per l’exemple: No és el meu candidat, no ho ha estat mai, però, de veritat el veus com a un home perillós? Et sembla una persona violenta? Tot i que no el conec de res i no l’he vist mai en persona, només coneixent una mica de la seva biografia veig perfectament que és un home de pau. Algú que es troba a gust en una biblioteca, envoltat de llibres, o amb la família.

En definitiva, que no cola, que tots els que us agrada veure al rival polític a la presó és perquè li teniu por i penseu que callar-lo, prendre-li la llibertat d’expressió és la millor manera de poder-lo vèncer. Guanyar fent trampes? Doncs ja heu vist que no. Que fins i tot amb candidats a la presó i a l’exili la gent ha votat per tornar a tenir el que ja tenia, per rehabilitar el legítim Govern que varen votar l’any 2015.

Això de posar en risc la pau social que hi ha hagut a Espanya és un acudit? Perquè hi hagi pau social has d’exigir que callin els que pensen diferent que tu?. “Tu calla, que si parles poses en perill la pau social”... ui, ui, que lleig que sona això!... Així doncs, benvolgut anònim, tu tens dret a parlar i jo també. Tots dos, tan tu com jo, els mateixos drets. Ningú té dret a fer callar ningú, que a alguns deixeu veure alguns tics que...

I, per acabar, trobo curiós que et defineixis com a catòlic però diguis “TINDREU” les esglésies ben buides. Però, per si et preocupa, et diré que el dia de la Missa del Gall vaig assistir a una celebració plena de gom a gom.

Que acabis de passar unes molt bones festes!

Alguien que lee ha dit...

Quisiera responder al ANÓNIMO que dice que un sacerdote no puede opinar de política y recordarle que San Juan Pablo II bien que se posicionó contra el comunismo para terminar con la falta de libertad en la que vivía Polonia.
Sr. ANÓNIMO, por su modo de hablar tan encendido y favorable al encarcelamiento de personas que todo el mundo sabe que son pacíficas, creo que a vd. le gustaba más aquella Iglesia que llevaba bajo palio a cierto dictador.