dijous, 23 d’abril del 2020

Quin goig de missa el dia de sant Jordi!

Ha estat una iniciativa de les Coris «Omplim de roses solidàries de sant Jordi el santuari de Misericòrdia» No és estrany són dones de Reus!

Quan els mossens de Reus hem arribat al Santuari per concelebrar, com cada dia, la Santa Missa, ens hem sorprès. Hi havia roses per tot arreu, boniques, descloses en honor de la Rosa d’Abril i del cavaller sant Jordi, patró de Catalunya.


Eren vermelles, que contrastaven amb els daurats del retaule i feien molt de goig, tan ben posades amb amor, il·lusió i entusiasme pel jove cristià, Ramon Pérez, de la parròquia de sant Bernat. A més té gust!. 

Son les Coris de Reus que ho han organitzat: són roses solidàries, adquirides per recollir recursos per a la investigació de la Covid 19 i finalment els anticossos per a la vacuna i també els antivirals necessaris. Ha estat una gran alegria i la Mare de Déu estava contentíssima. Mn. Josep Moreno, a l’homilia ens ha exhortat a l’esperança i hem pregat durant la santa anàfora pels difunts. Després a pleret hem cantat el Virolai. El Ramon és un còmplice de la Mare de Déu. 



Desitgem que l’ofrena de roses sigui un motiu d’esperança i que es besllumi el final de la pandèmia. Que les roses, d’abril i de Pasqua, anunciïn una primavera en aquest hivern allargassat per la pandèmia. Catalunya, que ha escollit una rosa i un llibre per celebrar la festa del seu patró, no és un poble qualsevol. És un poble noble i solidari. Només la força del cavaller sant Jordi, fortalesa d’intel·ligència i de decisió, però també de delicadesa per ajudar-nos els uns als altres, poden vèncer el virus que ja volem veure agonitzant.

Coratge a tots i alliberem-nos de por i de tota inquietud. Felicitats a les Coris que han tingut la bella iniciativa. No és estrany, són dones de Reus! 



Es just que portem roses a Misericòrdia ja que la Mare de Déu allí ens en marcà a tots una en la galta. Tots els reusensc i reusenques portem aquesta rosa a la galta. la rosa és el símbol bellíssim de la nostra ciutat.

Escoltem el Regina Caeli laetare de Mozart. Tothom diu que es insuperable i definitiu.


Aquí podeu seguir la missa d'avui