dijous, 20 de juny del 2013

Pregària de Santa Teresa de l'Infant Jesús

Aquest món d'Internet a vegades et dóna sorpreses molt agradables com per exemple quan, buscant alguna cosa et trobes quelcom encara millor que el que esperaves. I això m'ha passat a mi, que buscant "alguna cosa de Sta. Teresina de l'Infant Jesús" entre webs que no m'acabaven de convèncer he arribat per pur atzar (o no?) a un text sobre ella dins un apartat anomenat "Les catequesis del Papa" d'una secció que es diu "Documentació" que es troba a la web de la Conferència Episcopal Tarraconense.


El Papa a que fa referència és Benet XVI, ja que el document correspon a una Audiència General que va tenir lloc el dimecres 6 d'abril de 2011. Us copio el primer paràgraf i si ho voleu llegir tot, feu CLIC AQUÍ i hi anireu directament.

Benvolguts germans i germanes,

Avui vull parlar-vos de santa Teresa de Lisieux, Teresa de l’Infant Jesús i de la Santa Faç, que només va viure en aquest món 24 anys, a finals del segle XIX, portant una vida molt senzilla i oculta, però que, després de la seva mort i de la publicació dels seus escrits, s’ha convertit en una de les santes més conegudes i estimades. Teresina no ha deixat d’ajudar les ànimes més senzilles, els petits, els pobres, els qui pateixen, que la invoquen, i també ha il·luminat a tota l’Església amb la seva profunda doctrina espiritual, fins al punt que el venerable Joan Pau II, el 1997, li va voler donar el títol de doctora de l’Església, afegint-lo al de patrona de les missions que ja li havia atorgat Pius XI l’any 1927. El meu estimat predecessor la va definir com «experta en la scientia amoris» (Novo millennio ineunte, 42). Aquesta ciència, que veu resplendir en l’amor toda la veritat de la fe, Teresa l’expressa principalment en el relat de la seva vida, publicat un any després de la seva mort sota el títol d’Història d’una ànima. És un llibre que immediatament va tenir un enorme èxit, va ser traduït a moltes llengües i va ser difós a tot el món. Vull invitar-vos a redescobrir aquest petit gran tresor, aquest lluminós comentari de l’evangeli plenament viscut. De fet, Història d’una ànima és una meravellosa història d’Amor, narrada amb tanta autenticitat, senzillesa i frescor que el lector no pot menys que quedar fascinat davant seu. Quin és aquest Amor que va omplir tota la vida de Teresa, des de la seva infància fins a la seva mort? Benvolguts amics, aquest Amor té un rostre, té un nom: és Jesús! La santa parla contínuament de Jesús.

I si buscava quelcom de Santa Teresina era per a poder introduir aquest vídeo on hi ha una pregària seva dedicada a la Santa Faç de Jesús. Està en francès, però tant hi fa, us posaré la traducció de la tornada i aneu llegint poc a poc mentre us deixeu endur per la suau melodia




Ta Face est ma seule patrie,                    La teva Faç és la meva única pàtria,
Elle est mon royaume d'amour;               és el meu regne d'amor;
Elle est ma riante prairie,                          la meva praderia riallera,
Mon doux soleil de chaque jour;              el meu dolç sol de cada dia.

Elle est le lis de la vallée                            Ella és el lliri de la vall

Dont le parfum mystérieux                        que amb el seu perfum misteriós
Console mon âme exilée,                         consola la meva ànima exiliada
Lui fait goûter la paix des cieux.               i li fa assaborir la pau del cel.


Si voleu trobar el text sencer en francès, podeu CLICAR AQUÍ i per llegir la traducció sencera (en castellà) feu CLIC AQUÍ.