dilluns, 17 de juny del 2013

No van estimar tant la vida que els fes por la mort


El dia 13 d’octubre serà un dia d’un goig molt gran per l’Arxidiòcesi de Tarragona. El Bisbe Manuel Borràs, cent seixanta-sis sacerdots i dos seminaristes de l’Arxidiòcesi seran beatificats i els seus noms quedaran inscrits per sempre en el Martiriologi de l’Església Universal. Cal que ho estimem, ho valorem i en participem. És un acte de justícia.


La beatificació vol dir que l’Església reconeix el seu martiri. Van morir per la Fe i només per la Fe, i sense la Fe no haguessin estat morts. Tots ells, així consta en les actes de beatificació, varen morir perdonant els seus enemics i amb paraules de pregària als llavis.

Aquesta generació de sacerdots no està al capdavall tan lluny de nosaltres en el temps. Encara viuen ancians que els han conegut i el relat del seu martiri ha estat transmès oralment fins a nosaltres. Qui eren aquests homes? Eren pastors que es dedicaven al servei de les parròquies del nostre Bisbat, amb virtuts i defectes, segons l’estil de viure i d’exercir el ministeri del seu temps, però allò que els fa grans i dignes de la memòria no és la seva vida sinó la seva mort, una mort violenta i injusta. Ells van ser víctimes d’un temps convuls, d’una història concreta del nostre país.

Aquestes beatificacions han de quedar deslligades de tota qüestió política o ideològica. No es fan “contra” ningú ni “a favor” de ningú. Amb elles no aixequem cap bandera. Ells, els màrtirs no ho haguessin volgut, ells que van morir perdonant.

Que el missatge de la seva beatificació sigui la pau i la reconciliació.


Relacionat amb el tema, us informem que pròximament s’estrenarà la pel·lícula “Un Dios prohibido” on es narra el martiri de la flor de joventut dels missioners del Cor de Maria (Claretians) que es preparaven per el sacerdoci. Es creu que serà una pel·lícula d’una gran qualitat. Ara us posem el trailer.