dimecres, 17 de febrer del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (V)

DIMECRES DE LA PRIMERA SETMANA DE QUARESMA

"En el judici de Déu, la reina del país del Sud acusarà la gent d'aquesta generació i els condemnarà, perquè ella va venir de l'altre cap del món per escoltar la saviesa de Salomó, i aquí teniu més que Salomó."


Comentari:
Són boniques aquestes paraules de Jesús. Sonen bé. «Aquí teniu més que Salomó». Només ell ho podia dir des de la seva consciència de Fill estimat del Pare. 

A qui representa aquesta bella reina del sud que va venir de l’altre banda del món per escoltar la saviesa de Salomó i acusa en el judici a aquells que sent a prop no n’han fet cas? La saviesa de Jesús és incomparablement més gran que tota saviesa humana, perquè és la saviesa de l’amor. Pot passar i, de fet passarà, que en el judici molts ens diran als cristians per què no ens ho vareu dir, per què no ens ens ho vareu anunciar que Crist és el salvador?. O més encara, ens preguntaran per què vivíem de tal manera que l’Evangeli semblava increïble? Per què amagàveu la llum que portàveu? Els cristians, vergonya i confusió. Ai Déu meu! Una periodista cèlebre del país fa pocs dies a 8TV deia: «Si us plau, demano als cristians que surtin de l’armari», els necessitem, els volem com a companys per a construir la història. Per què amaguem la fe? Per què la vivim de manera vergonyant? 

Per què som capaços de comprar llibres d’auto-ajuda per a viure millor i els llibres d’autoajuda poden ajudar, però no salven. La fe i l’humanisme cristià sempre torna a la curta o a la llarga, potser que una generació els perdi, però l’altre els cerca i els retroba. Justament perquè són insuperables. Justament perquè és un discurs diví, no humà. Les paraules humanes no ens treuen del laberint de la vida, les paraules divines sí. Els cristians estem revestits d’aquest do, també d’aquesta missió. Crist per nosaltres és més gran que tot filòsof, ideòleg, intèrpret de la realitat, només per una raó: perquè Ell és el Fill de Déu. Que la bella reina del sud, la guapa i l’estrangera, amb tots aquells que la representen no ens ho recrimini i ens faci avergonyir.

Unes paraules del Papa Francesc:
"Els sacerdots són com els avions: tan sols són notícia quan cauen"

Avui us deixem un vídeo preciós, ple de pau. Des de Montserrat, gaudim i preguem amb els monjos a Laudes, de la pregària del Parenostre.