dimecres, 24 de febrer del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (XI)

DIMECRES DE LA SEGONA SETMANA DE QUARESMA


Text de l’evangeli:
«Quan els altres deu ho sentiren, es van indignar contra els dos germans. Jesús els cridà i els digué: «Ja sabeu que els governants de les nacions les dominen com si en fossin amos i que els grans personatges les mantenen sota el seu poder. Però entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer, que es faci el vostre esclau; com el Fill de l'home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom».

Comentari:
Qui són els importants segons Déu? Són justament els qui no són importants segons el criteri del món. En el món ho són els rics, els famosos, els poderosos, els qui disposen dels altres... per Jesús són importants els qui es posen al servei dels altres i es fan servidors de tothom. I entren així dins de la seva donació. Ell, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la vida.

Aquest donar la vida tindrà forma de creu i la seva mort no és la d’un qualsevol, és la mort del Fill de Déu i serà regalada com a rescat per a molts. La creu marca el final d’allò que és antic, la resurrecció marca el començament d’allò que és nou. És antic el pecat (odi, dolor dels pobres, violència i tantes altres coses), tot això acaba en la Creu, acaba morint. Tot això és brossa que no passa al Regne. El que passa al Regne és l’amor entregat i fet servei, també el dolor assumit i ofert. Acollim la mort de Jesús com a regal per a tots i que les maneres de fer que tinguem siguin noves, dignes de l’amor tant gran en què ens ha estimat el Senyor. 

Avui, el vídeo i les paraules del Papa Francesc que sempre us posem, s'uneixen en una sola cosa. Escolteu...