divendres, 19 de febrer del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (VII)

DIVENDRES DE LA PRIMERA SETMANA DE QUARESMA

VES A FER PRIMER LES PAUS

Text de l'Evangeli (Mt 5,20-26): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Jo us dic que, si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel. Per això, si en el moment de presentar la teva ofrena a l'altar, allí et recordes que el teu germà té alguna cosa contra tu, deixa allí mateix, davant l'altar, la teva ofrena i vés primer a fer les paus amb el teu germà; ja tornaràs després a presentar la teva ofrena.


Comentari:
Comencem la meditació demanant al Senyor que ens perdoni totes les vegades que hem ofès als qui ens envolten. Per les vegades que hem entristit ningú i hem dit paraules feridores. Encara més si mai hem fet plorar als altres. Una vegada un noi que havia caigut a la droga em va dir: «He fet plorar a la meva mare». És tant dolç demanar perdó a Déu per aquestes culpes i dir simplement: Tingueu pietat, Senyor, em dol. 

Ens ho diu l’evangeli: «Si et recordes que el teu germà té alguna cosa contra tu». Quan la pregària es fa amb ressentiments al cor la pregària queda com impedida i l’aigua no baixa clara. Com podem anar a Missa i rebre el Cos de Crist si tenim gent disgustada per tot arreu? Com podem anar a resar amb els germans el Parenostre? De vegades aquestes situacions, si són greus s’han de concretar amb una conversa guaridora, amb un gest o amb un detall. De vegades només amb la mirada. Sempre hem de pensar que a nosaltres també ens fa mal. 

Jesús ens vol alliberar dels odis i dels ressentiments. Només amb Crist podem viure amb un cor reconciliat i lliure. Les ofenses s’han d’oblidar, sinó queden a dins, ens fan mal, destrueixen. Presentem a Jesús aquestes situacions, diguem-li que per nosaltres mateixos de vegades no podem, que necessitem d’ell. Presentem al Senyor aquelles persones que ens treuen la pau i que ens impedeixen que visquem reconciliats. Ningú es pot tornar perfecte per si mateix. I si no podem perdonar, demanem a Déu que algun dia ho puguem fer. Sempre, sempre al final Déu escolta aquesta oració, quan és pobre i sincera.

Unes paraules del Papa Francesc:
No servei de molt tenir moltes riqueses a les butxaques, quan hi ha pobresa dins del cor

Avui és divendres de Quaresma, recordem i estimem la Creu de Jesús