dimarts, 24 de març del 2015

Cada dia de Quaresma és un regal i un goig (XXXIV)

Pel dimarts de la 5a. setmana de Quaresma...

Consells per a la Setmana Santa

1. Anar a rebre el Sagrament de la Penitència. Preparar-lo bé i escollir un bon confessor. Tenir goig d’anar rebre aquest Sagrament.

2. Programar de manera personal o familiar la celebració de la Setmana Santa. No es pot improvisar. On celebrarem la Pasqua aquest any? Quina pregunta més cristiana és aquesta!

3. Distingir entre els Actes litúrgics i l’escenografia de la Setmana Santa (processons, Via-crucis...). La Pasqua se celebra en la Litúrgia, no en la pietat del poble de Déu a través de les manifestacions religioses de les processons, (que, per altra banda, ajuden i no s’han de menysprear). Per exemple, és una gran equivocació pensar que el Via Crucis del Divendres Sant substitueix la celebració de la Passió i Mort del Senyor.

4. Desitjar que vingui el sant dejuni del Divendres Sant. No hi ha cap Església cristiana que no dejuni el dia de la Mort del Senyor. Tampoc deixar passar el Divendres Sant sense venerar amb un sentit d’adoració intens la Creu de Jesús.

5. Escollir un mateix lloc de la celebració de la litúrgia pasqual. El Tríduum de la Setmana Santa (dijous, divendres i diumenge) encara que siguin diverses celebracions són una de sola. Habitualment ha de ser la pròpia parròquia (és casa nostra). No és bo canviar de lloc de la celebració (avui aniré aquí, demà aniré allà, segons l’horari i l’oportunitat), és així perquè els mossens preparem les celebracions pasquals com un tot. Cal escollir segons l’estil de la comunitat en la qual un s’hi troba bé i l’ajuda. És sempre una raó barata el criteri: «Aquest mossèn m’agrada més com ho fa». No es tracta d’això, es tracta del Senyor Jesús.

6. Pregar intensament per aquells a qui la mort i la resurrecció del Senyor deixa indiferents. Ell també els estima, també mor per ells. Demanar per ells la gràcia de la fe.

7. Crear un clima de pregària i de disposició interior abans de començar els Oficis litúrgics i donar testimoni de pregària i de recolliment.

8. Desitjar la celebració del Diumenge de Pasqua, ja sigui en la Nit Santa de la Vigília o del Diumenge, i tenir la certesa de què aquell dia haig d’estar radiant de joia, no per res que sigui meu o de fora meu, sinó perquè el Crist ha ressuscitat.

9. Que els padrins felicitin els seus fillols i filloles el dia de Pasqua. És el dia que recordem el baptisme.

10. Desitjar de manera radiant a tothom una Joiosa Pasqua i acompanyar cada felicitació d’una pregària. Recordar-nos també del Papa Francesc i de tota l’Església.

Escoltem la música de Taizé, que ens ajudarà a preparar-nos per a aquests dies que s'apropen