dimarts, 5 de juliol del 2011

Un vent nou bufa la meva vela


Un vent nou bufa la meva vela”: Sota aquest lema vàrem ser rebuts a Cambrils, lloc on es va fer la Trobada Diocesana de Catequistes, el diumenge de Pentecosta.

Només arrivar, ens donaren la benvinguda, ens van entregar un capell i ens embarcàrem en un catamarà. Allí, amb la brisa del mar, el blau del cel, les veles, la pregària, el cant, la lectura d’un fragment de l’Evangeli... tot allò ja ens feia preveure que seria un dia molt intens.

Al desembarcar, ens esperaven els capitans de les barcasses per veure una subhasta de peix “a l’antiga”... els tallers de repassar les xarxes, els nusos de les cordes -que són molt importants-, com van ser les primeres barques, què es menjava a alta mar... i, a cada un d’aquests moments, es llegia un passatge d’Evangeli que hi tenia relació.


De l’espiritualitat de la paraula, vàrem passar al dinar que, com no, era una fideuà típica dels pescadors. Havaneres, rom cremat... i de tot això arribàrem al més important, L’Eucaristia que, com no podia ser d’altra manera, es va celebrar a l’església de Sant Pere.

Va estar molt ben preparada -presidida pel sr. Arquebisbe, que també ens va acompanyar al dinar, i els preveres de les diferents parròquies- i molt participativa per tots nosaltres amb els cants, la pregària, les ofrenes...

Per tots va ser un veritable dia de Pentecosta, ja que el vent va deixar osca en tots nosaltres. Tal com ens van dir durant tota la jornada, junts es poden fer moltes coses si tenim com a guia a Sant Pere i de capità a Jesús, el millor cap de colla.

Les fotografies d'aquest post són copiades de la Web de l'Arquebisbat de Tarragona.