diumenge, 10 d’abril del 2011

En memòria i homenatge als qui ens han precedit

Us faig avinent tota la informació sobre les obres que estem duent a terme a la parròquia. I m’agrada encapçalar les meves paraules amb aquest títol tant escaient: “En memòria i homenatge dels qui ens han precedit”. És bonic fer-ho així, no ho creieu?
Perquè des del 20 de juny de 1982, quan el benvolgut bisbe Pont i Gol -acompanyat del rector Mn. Josep Torres, tant estimat per tots- va presidir la gran cerimònia de dedicació d’aquest temple i, certament, des de molts anys abans, quan es va fer l’erecció de la parròquia i la implantació de la demarcació parroquial, moltes han estat les persones que ens han precedit en la fe, en la gràcia i en la bondat i que han vestit amb la seva pròpia llum les pedres vives d’aquestes parets que ben aviat veurem lluminoses i acolorides.
De tota aquesta munió de persones, unes quantes ja no estan entre nosaltres i ens miren -segurament encuriosides- des del cel estant.
Pensant en ells estem fent tot això. Pensant en ells, i en nosaltres, volem que la casa de Déu resplendeixi amb una llum nova.
Tots plegats ens en hem de donar gràcies.

Mn. Rafael Serra

El finançament de les obres

El cost total de les obres les pagarem mitjançant un crèdit a 10 anys -pel total del pressupost- que ens ha avalat el propi Arquebisbat (que ja té els acords necessaris i les partides oportunes destinada a aquest fi).
El retorn del crèdit es farà en un termini màxim de 10 anys, tot i que esperem fer-ho abans d’aquest temps. Hem previst tres formes de col·laboració per aconseguir aquestes quantitats, que us expliquem:

- Les quotes fixes (que duraran com a màxim el mateix temps que es trigui en tornar els diners). Aquestes es poden demanar amb les butlletes que trobareu en aquesta VEU i a l’entrada de la parròquia. Per a nosaltres, aquesta és la forma més adient, doncs ens permet saber en cada moment les xifres de les que disposem i planificar així els pagaments.

- Les aportacions. Són quantitats que es donen en un sol cop i de forma particular per a destinar-les íntegrament a les obres.

- Les col·lectes extraordinàries. És una fórmula establerta que destina la totalitat de la recaptació que es fa a totes les misses d’un dia determinat a pagar les obres. S’han previst col·lectes extraordinàries en dies especials: Pasqua, Pentecosta, Festa de la Dedicació, Inici de curs, Crist Rei o Nadal, en són exemples. De totes formes s’aniran comunicant oportunament.