dilluns, 4 d’abril del 2011

Una conferència de gran qualitat

La Sra. Carme Minguella, llicenciada en dret, pronuncià dins el cicle de xerrades que la parròquia organitza en el marc del diàleg fe-cultura, una bella conferència sobre el COF (Centre d’orientació familiar).
Aquesta és una institució del nostre arquebisbat que té per missió la d’acollir, acompanyar i ajudar a les famílies que pateixen dificultats de qualsevol mena. Volen salvar la vida, l’amor i la dignitat de cada persona (especialment vetllen pels drets de la dona).
La Sra. Carme presentà una correctíssima visió de la persona humana, des del personalisme cristià. Cada persona, única i irrepetible, és per naturalesa el seu cos, la seva afectivitat, la seva capacitat social, la seva intel·ligència i la seva obertura a la transcendència. I allò del que fa tothom bona recerca és de la felicitat que rau en l’amor (en estimar i ser estimat). Ser persona és trobar l’equilibri i la correcta proporció de les cinc dimensions de la vida de les persones. I, per tant, educar rau en una educació del cos, de l’afectivitat, de la capacitat de viure en la societat, de la intel·ligència humana com a consciència de sí i obertura al bé, a la veritat i a la bellesa, i de l’obertura a la Transcendència (que pels cristians ha estat revelada en Crist). La conferenciant il·lustrà amb molts exemples el que explicava i arribà a la conclusió que tota la patologia, relacionada amb la persona i als matrimonis, té a veure en una mena de buit espiritual i a la manca de valors. Tot passa perquè desvirtuem allò que la persona és i està cridada a ser.
I, per altra banda, afirmà que hi ha moltes situacions que només Déu pot guarir i s’imposa la pregària i la vida sacramental.