dissabte, 7 de maig del 2011

La Missa més maca de l'any

Fa uns dies, parlant via Internet amb una amiga sobre les celebracions d’aquests dies passats, em va dir textualment “La Missa de la vetlla Pasqual és la més important de l'any, i la més bonica!!!” i jo, en llegir les seves paraules, vaig somriure perquè em van portar un munt de records de la meva infantesa.

Quan era petita, amb els pares, no teníem costum d’anar a la Missa del Gall ("comença molt tard i fa fred", em deien) però en canvi no ens perdíem mai la Vetlla Pasqual. Sortíem de casa molt d’hora, amb molt de temps, perquè l’església s’omplia ràpidament, fins i tot hi havia persones que guardaven lloc per a familiars.

A mi, tot i que encara hi havia coses que no entenia del tot, em resultava una celebració fascinant. Veia l’església tan plena, amb tots els llums oberts i la gent molt participativa, amb uns rituals diferents de la missa de cada diumenge, la cerimònia del foc, el ciri, la renovació de les promeses del baptisme, un munt de lectures i molts cants... en recordo un -que després vaig saber que era un salm- que deia “com la cérvola es deleix de l’aigua, també es deleix de vos la meva ànima” i, en sortir, contents cap a casa, anàvem a dormir i al dia següent, per la tele, veiem la benedicció del Sant Pare des de Roma.




Aquestes sensacions les revisc ja fa anys aquí a Reus, amb la mateixa il·lusió, a la nostra Parròquia... L’església, neta i arreglada -ha quedat preciosa després de les obres-, les flors tan ben posades, les catifes, la creu, el canelobre, els nostres escolans a punt, el ciri pasqual, l’encens, l’aigua, els cants, les lectures, la reflexió del mossèn a l’homilia, tot plegat... Les millors gales per la festa de les festes, la nit més gran, la celebració de la resurrecció de Jesús, nostre Senyor, que ha vençut la mort i viu per sempre.

A més, aquest any tres nenes precioses (l’Alba, l’Aina i la Sandra) van rebre el sagrament del Baptisme a la renovada pila baptismal amb gran alegria per part de tots els assistents.




En acabar, com ja fa uns quants anys, el sorteig d’una gran Mona entre tots els assistents i una Mona petita per a cada escolà i les nenes batejades i, en sortir, un punt de llibre de record amb aquesta frase, tan certa, triada pel mossèn “Jesús viu per sempre

Sí, és cert la Missa de la Vetlla Pasqual és la més maca de l’any!

Amics, Crist ha ressuscitat, Al·leluia!!

2 comentaris:

Finestreta ha dit...

Un post molt maco Assumpta! :)

Assumpta ha dit...

Gràcies, FINESTRETA! Ja saps que també em va agradar molt la forma en que ens vas explicar al teu blog la celebració de la Pasqua a Grècia, segons els ritus ortodoxes :-)