dimarts, 10 de maig del 2011

Els aliments que reparteix Càritas Parroquial

Qui llegeix habitualment EL BLOG DE LA PARÒQUIA, sap prou bé que portem ja una colla de mesos administrant Càritas des dels locals de la nostra Parròquia i, certament, ho valorem d’una forma ben satisfactòria doncs cada vegada són més les persones que ens venen a demanar ajuda, tant en forma d’aliments com d’orientació legal o laboral o d’ajuts socials. A tothom atenem per mitjà de l’assistenta social, del rector o de les persones que formen l’equip parroquial voluntari de suport.

Tal com ja hem comentat en aquest mateix espai, i per al que fa als aliments, ens nodrim dels productes que provenen de la Comunitat Europea, dels que setmanalment anem a buscar al banc d’aliments de Reus i de les aportacions de la feligresia d’acord a les necessitats.

De la Comunitat Europea l’any 2010 varen arribar a la parròquia més de tres tones d’aliments considerats bàsics:
Arròs (344 kg.), Cacau (214 Unitats), pasta de sopa (331 kg.), farina (250 kg.), formatge (200 kg.), galetes (222 kg.) Llet (1.408 lit.), sucre (287 kg.), batuts (33 lit.).

Com es pot veure aquests aliments solen ser productes de llarga durada (a excepció dels làctics) tot i que per la demanda no arriben mai a la seva data de caducitat.
Des de fa unes setmanes hem penjat uns cartells en els que us demanem aquells productes que ens manquen en un moment determinat, i així ho anirem fent perquè ens ha donat bon resultat.

Actualment ens aniria bé si ens poguéssiu portar:
Llaunes de tonyina i sardines, sopes de sobre, cacau i cafè instantani.
Moltes gràcies!!


A la panera que hi ha als vestíbuls de l’església i de la catequesis hi podeu deixar les vostres aportacions i us demanem que procureu respectar el llistat d’aliments que demanem perquè aquests, junt amb els que anem a buscar al banc d’aliments (que són frescos i de consum immediat) ens permeten fer front a les necessitats setmanals.