dijous, 5 de febrer del 2015

Els fills d'una mateixa mare parlen una mateixa llengua

Amb els nens, avui, hem fet una bona catequesi i els hem dit que quan sortissin de la Parròquia i fessin un petó a la mare els ho diguessin.

La mare Església els ha engendrat pel baptisme. La llengua que parlen els fills de Déu és l’amor. Ho han entès i han quedat contents. I un nen que escoltava intel·ligentment li he preguntat: ¿Què els passa als homes quan no s’estimen?" I ell, ara no em recordo el nom, ha dit amb encert: “Es destrueixen.” M’ha emocionat.


Les catequistes també han estat contentes de saber que els fills d’una mateixa mare parlen el mateix llenguatge. Feia molt fred però els cants han omplert l’aula de la catequesi. Aquest any canten molt bé els nens i les cançons noves que els ensenyem omplen de goig.

Ahir amb els de segon varem celebrar la festa de la Presentació del Senyor: tots a l’Església amb un gran silenci, vàrem encendre les candeles i cantant van anar fins a l'altar. Els nens i nenes em varen fer pensar amb l’antífona de les primeres Vespres de la feta d'ahir: Senex púerum portábat, puer autem senem regébat. No us espanteu, ara mateix ho tradueixo del llatí: “L’ancià portava el Nen, però de fet, era el Nen qui el conduïa”.

Al voltant de l’altar resàrem el Pare nostre i els vaig dir que diguessin una Ave Maria pels nens i nenes que havien de passar l’hivern en els camps de refugiats del Líban i de Jordània. Vaig sentir com la protecció de la Mare de Déu queia damunt d’aquells nens i nenes tant llunyanes en l’espai, tant propers en el cor. L'acte fou tant emotiu que una catequista se li ompliren els ulls de llàgrimes.

Recordeu-ho: Els fills d’una mateixa mare parlen la mateixa llengua i la llengua dels fills de Déu és l’amor. Sembla una futilesa i una evidència, però aquest és el tresor amagat que Déu tenia reservat des de segles i que Jesús ha revelat. Un tresor d’un valor incalculable. Trobar Déu és trobar l’Amor, el mateix Amor. Alegrem-nos!.


I escoltem també el gran Cant d’enyor de Lluís Llach, que canta impressionantment el sentiment de l’enyor de l’amor. Un amor que els cristians només trobem en Déu, la mateixa font de l’amor. Es una bellíssima cançó, que fa tendresa i respecte.