dissabte, 28 de febrer del 2015

Cada dia de Quaresma és un regal i un goig (X)

Pel dissabte de la 1ra. setmana de Quaresma...

Renuncieu a creure-us superiors als altres?

La gent important, segons Déu, són els humils i senzills de cor. Aquests sempre són els primers. Aquells que viuen sense donar-se importància a sí mateixos i viuen així i moren amb la senzillesa dels fills de Déu i que enterrem a les parròquies.
Ho va dir Maria: Ha omplert de béns als pobres i els rics els ha acomiadat sense res. Tendim tant a considerar les persones pel que càrrec que ocupen en la política, pel que saben o pels títols universitaris, per les seves riqueses o pels seus comptes bancaris, dels que diuen que tenen i dels que no diuen que tenen...! Déu no ho veu així. Crec que fins i tot es diverteix. És molt de Déu confondre la gent important i dels qui es creuen més cristians que els altres. Els qui no són importants en el món, són els seus preferits i estic convençut que quan arribem al cel trobarem aquestes persones que ens rebran, persones en les que no ens havíem fixat mai en aquest món ni els havíem considerat en res i per res. Són els seus fills i les seves filles.
A aquests Déu els perdona els pecats més fàcilment, perquè ells no s’han considerat superiors als altres i millors que ningú. Maria era d’aquesta raça, i si no hagués estat la Mare del Senyor, ningú parlaria d’ella. Seria una dona que hagués format de l’anonimat de la història de tants, que són recordats amb prou feines per dues generacions i després són oblidats. Però Déu no els oblida. A la gent important els fan un quadre o els fotografien i els posen a les parets com a persones il·lustres, però potser aquests que semblen tant importants eren uns fracassats, perquè no van estimar. Demanem avui a Jesús: Senyor, feu que no em consideri superior a ningú i que tracti als altres amb senzillesa de cor i comprensió.