dijous, 26 de febrer del 2015

Cada dia de Quaresma és un regal i un goig (VIII)

Pel dijous de la 1 setmana de Quaresma...

Alegra’t, cristià, cada dia de la teva fe, també avui

La gent que està amargada no troba cap motiu d’alegria en res. Hem de pregar per ells perquè si estan amargats és que tenen algun problema.
La vida de cada dia és el lloc on trobem i manifestem la nostra joia. Tot allò que és quotidià, tot allò que forma part de la geografia del cor, és el motiu de la nostra alegria. No sé, els petits detalls, la gent bona que trobem, l’alegria dels nens, el pa de cada dia, un pa treballat i menjat amb amor.
Però els cristians portem una altra alegria molt a dins: som creients. Els cristians portem l’alegria del Crist Ressuscitat dins del cor. Es aquella alegria que no ens pot prendre ningú, perquè el Senyor ens l’ha donat. He conegut cristians que han passat les depressions més profundes, però aquestes no han pogut amb l’alegria de la fe; sembla una bogeria dir-ho: vull dir que no han deixat de confiar en el Senyor.
Alegra’t, cristià, cada dia de la teva vida. Diguem a Jesús: Estic content perquè crec en Tu. Et dono aquesta alegria i et demano que en faci un regal pels altres.