dijous, 2 de juny del 2011

Sortida arxiprestal de Catequesi de Comunió

Un cop a l’any totes les parròquies de Reus organitzen una sortida amb els nens i nenes de Catequesi de Comunió, és una manera de conèixer-se i fer convivència.
Aquest any hem tornat un cop més al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, un lloc molt emblemàtic per a nosaltres, la gent de Reus.

Vam sortir de la plaça de la Pastoreta i vam anar fins al santuari en pelegrinatge, cada parròquia portava la seva pancarta i tots els nens i nenes un distintiu.
Al arribar, el grup “Canta la Teva Fe” (CTF), de la delegació de Joves, ens estava esperant per donar-nos la benvinguda tot cantant. Després, amb la participació de totes les parròquies, Sant Joan, Sant Francesc, Sant Bernat, Sant Pere, la Sang, La Immaculada, L’Assumpció, Sant Josep Obrer, Sant Vicenç de Castellvell i Crist Rei, vam fer la representació de l’aparició a Isabel Besora, “La Pastoreta”. Mentre tres catequistes anàvem explicant la història els nens/es feien els diferents personatges.

Al acabar la representació, el grup “Canta la teva Fe” ens va fer cantar i ballar, passant-nos-ho d’allò més bé.
A les dotze, vam anar per grups a l’interior del Santuari per fer una pregària i tot seguit adorar a la Mare de Déu i posar-li als seus peus una flama.

Un matí molt aprofitat i una manera molt bonica per trobar-nos tots junts.

Una de les nenes de la nostra Parròquia que va venir a la trobada és la Rulh, té set anys i encara no fa un any que viu a Catalunya. En va fer una redacció, que és la que podreu llegir aquí sota. Del seu escrit, tot i corregir-ne alguna falta, n’hem conservat la forma original d’expressar-se.

“Totes les catequesis ens vam reunir i després vam anar a cantar moltes cançons i, amb les cançons fèiem jocs tots els nens. Ens ho vam passar molt bé. Feien rodones i alguns nens jugaven en el parc.
Jo, amb la Lucia i la Stefany jugàvem entre les tres i rèiem i moltes coses molt divertides.
I lo que més em va agradar a mi va ser veure la Virgen María. Era molt bonica, i més amb el seu fill Jesús.
I quan la vam veure ens vam fer una foto a tots els grups.
La nostra catequista es diu Juanita i és molt bona i a la nostra classe i ha alguns nens que es porten malament i la fan enfadar-se.”

Rulh