divendres, 28 de gener del 2011

Sant Enric d'Ossó, patró dels catequistes


Ahir, dia 27 de gener, va ser un dia especial, era la festivitat de Sant Enric d’Ossó, patró dels catequistes i, per celebrar-ho, varem tenir una tarda ben plena d’activitats.

A les sis varem començar amb un recés de pregària, durant el qual Mn. Rafael ens va fer unes reflexions molt maques sobre la missió que Déu ens encomana. Després, una petita estona de xerrada en petits grups sobre la nostra experiència, el que ens agrada, el que ens preocupa, acabada la qual ens varem unir al rés del Rosari que té lloc cada dia a la nostra Parròquia.

Tot seguit varem participar de la celebració de l’Eucaristia. En l’homilia, el mossèn ens va parlar del nostre patró, fill de Vinebre i que de ben jovenet, enviat pel seu pare per treballar, va venir a viure a Reus.


Va mencionar també el mossèn el gran lligam d’Enric d’Ossó amb Montserrat, on va anar als 15 anys, tot sol, i on va decidir ser tot de Jesús. En el seu homenatge, hi ha una escultura a la Plaça del Monestir.



Sant Enric va ser un gran devot de Santa Teresa de Jesús. A la Viquipèdia trobem que "El 23 de juny de 1876 fundà a Tarragona la Companyia de Santa Teresa de Jesús, societat de vida en comú femenina dedicada a l'ensenyament que es convertí en congregació religiosa i fou aprovada per la Santa Seu el 22 de setembre de 1888. El mateix 1888, Enric d'Ossó encarregà a Antoni Gaudí la construcció del Col·legi de les Teresianes a Sant Gervasi de Cassoles, com a casa mare de la congregació."

Després de l’Eucaristia, als locals parroquials, varem compartir un agradable sopar de germanor al que cada catequista va aportar alguna cosa de menjar. Cal dir que tot estava boníssim, donat que l’ingredient principal era l’afecte amb que s’havia preparat cada cosa.

I, per acabar la jornada, cadascú havia portat un petit detallet que, per sorteig, va intercanviar amb un altre catequista, així tothom va tenir una sorpresa i un record d’aquest dia en que pregària i amistat van ser les protagonistes.