divendres, 25 de juny del 2010

Trobada diocesana de Catequistes

El dia 13 de juny va tenir lloc la Trobada diocesana de catequistes a l´Arboç del Penedès. Les 200 persones ens vam aplegar vam ser rebudes per Mn. Ricard Cabré, que ens va donar la benvinguda. Sota el lema “Empeltats per a donar fruit” i encoratjats amb el cant d’acollida, vam començar un seguit de tallers al voltant dels dons de l’Esperit, que ens vam permetre anar descobrint l’Arboç del Penedès i reflexionar sobre el sentit i les condicions de la feina catequètica.
Vam començar a la capella dels Dolors, on se’ns va comentar una reproducció del mural gòtic del XIV “L’ arbre de la Vida”, com a símil del nostre empelt a Déu. Tot seguit, en grups, vam descobrir (recorrent el municipi), que la nostra tasca requereix: goig (vam ballar), pau (un conte), paciència (el treball de les puntes de coixí), dolcesa (a l’església de Sant Antoni Abat), benvolença (testimoni de la feina a la residència d’avis), bondat (Càritas), fidelitat (testimoni de persones consagrades).
Al final, després de reflexionar sobre la necessitat d’autodimini en la catequesi vam anar a l’ermita de
Santa Llúcia, on vam dipositar les reflexions i agraïments.
Al poliesportiu vam fer un dinar de germanor, i a la tarda dues visites culturals: la Giralda i el Museu de Puntes de coixí. L’Eucaristia presidida pel nostre bisbe Jaume va cloure un magnífic dia de germanor catequètica.