dimecres, 21 de maig del 2014

Un magnífic concert

Dissabte passat se sentí bona música a la Parròquia de Crist Rei. Aquesta acollia al Cor del Conservatori de la ciutat i l'Orquestra de Cambra (ECM de la Diputació de Tarragona), que interpretà magníficament el Glòria d'Antonio Vivaldi.


Les fotos del concert són del Facebook de l'Escola i Conservatori de Música de Reus
La interpretació dels joves alumnes, d'edats compreses entre onze i dinou anys, sorprengué per la seva qualitat. Les seves veus donaren vida a la cèlebre obra fent que aquesta fos escoltada amb emoció i sentiment religiós profund per part de tothom. L'execució de l'obra va ser valorada i agraïda amb un aplaudiment interminable.


El Glòria d'Antonio Vivaldi és, després de Les Quatre Estacions, segurament l'obra més coneguda d’aquest compositor. Vivaldi era un sacerdot de Venècia, l'anomenaven “Il prete rosso”, tenia tan alt sentit de la celebració eucarística que poques vegades gosava celebrar la Santa Misa. La seva sensibilitat religiosa l'expressa meravellosament en la seva creació dins del camp de la música sacra. És un alt exponent del barroc. La seva música és una exaltació de la fe catòlica que transporta a una dimensió transcendent: és més una música del Cel que de la Terra. Les seves notes arriben tant amb la plenitud del tutti del cor i de l'orquestra com amb la delicadesa solista d'un oboè.

Quan el cor cantava el Et in terra pax hominibus no podies deixar de pensar en la desolació de la guerra interminable de Síria i el cant escoltat esdevenia, dins teu, una pregària i un desig de pau per tot el món.

Escolteu els dos primers números d'aquest Glòria de Vivaldi en aquests vídeos que hem buscat a YouTube: