dilluns, 2 d’abril del 2012

A Crist Rei, el Diumenge de Rams és radiant


Radiant, com el dia que ha fet avui, ple de sol i de cel clar. És una multitud la que es reuneix al Parc de Sant Jordi. Les palmes i les branques de llorer s’alcen i els pares estan joiosos dels seus fills i de les seves filles. I els fills i les filles estan contents dels seus pares.



El mossèn, des de la balconada del carrer Gaudí, ha iniciat la Litúrgia del Diumenge de Passió i ha aspergit amb l’aigua lustral, mentre els nens i nenes de la catequesi han cantat la bella antífona mil vegades: El sisè dia abans de Pasqua, quan el Senyor entrà a Jerusalem. El mossèn ha dit que la pau és el missatge de Jesús i que per anar cap a Déu i per trobar-lo cal seguir el camí de l’amor. I ha dit que els nens fessin un petó ben fort als seus pares. I ho han fet.


I després cap a la Parròquia, casa oberta i radiant. La creu parroquial, amb els escolans que en saben tant, el Daniel, el Josep, el Pau, la Marta, el Xavier i l’Erik... Allí hem escoltat la Passió de Jesús. Els nens i nenes han estat en un gran silenci i dins de la parròquia quasi no hi cabíem.




Un diumenge ple de pau, com un preludi del diumenge encara més radiant, el de Pasqua. Una pau que voldríem per tot el món, per Síria, per a El Malí, on també hi ha guerra, on hi viu un missioner estimat, el Pare Lluís... i una pau que voldríem per totes les famílies de la ciutat, que tal volta no eren al Parc de Sant Jordi. Famílies que coneixen la manca de treball, les dificultats econòmiques, la manca de salut i el trencament de l’amor i moltes llàgrimes dels nens i nenes... per això cal alçar la Creu i acompanyar-lo a la ciutat santa on Ell oferirà el gran sacrifici, al caient de la tarda del divendres sant. I cal anunciar la Mort del Senyor fins que vingui. Sabent que aquesta mort ens posa a tots en un riu d’amor que brolla del seu costat obert. Oh sí cal que alcem la Creu de Jesús. Només l’Amor salva el món.

Tindrem un bell record del diumenge d’aquest any, de l’any 2012 i desitgem els pares que vegin els seus fills grans i plens de virtut. Mn. Ballarín diu que l’enrenou dels nens i nenes el diumenge de Rams, eixuga les llàgrimes de Jesús a Getsemaní.