diumenge, 9 de maig del 2010

La pregària de Vespres

Va ser durant el passat temps d’Advent que la parròquia va començar a cantar els diumenges, i de forma comunitària, la pregària de Vespres. La proposta la van fer alguns alumnes del Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (en el que el nostre rector és vice-director) i va anar sent cada cop més seguida per fidels de la parròquia i fins i tot d’altres parròquies.
L’experiència es va repetir durant la Quaresma i va acabar el diumenge de Pasqua amb les solemnes vespres baptismals, en la que els assistents (que ja formaven un nombrós grup) van entonar els tres magnificats que marca la Litúrgia de les Hores per aquell dia.
Va ser com una alenada de nova espiritualitat que la nostra parròquia no havia experimentat, estones de silenci, el cant dels salms, la contemplació i fins i tot en ocasions extraordinàries l’exposició del Santíssim, van acompanyar les estones de reflexió que
Ara repetirem l’experiència el proper diumenge de l’Ascensió i us animem a que aquelles persones que no coneixeu el ritme de la Litúrgia de les Hores us apropeu per conèixer aquesta expressió de la pregària comuna de tota l’Església Universal.