dijous, 2 d’abril del 2015

Dijous Sant

Tinc desig de celebrar la Pasqua amb tu


És Dijous Sant i aquest vespre comença la celebració de la Pasqua amb la Missa del sant Sopar del Senyor. Anirem a la sala alta on hi ha el Senyor que, havent rentat els peus els seus deixebles, es dóna eucarísticament amb el pa trencat i repartit i amb la copa de la nova aliança. Són el seu Cos i la seva Sang preciosa. Jesús és l’amfitrió i l’amor mateix para taula. Es dóna amb les seves pròpies mans (manibus suis se dat). En aquelles mans de Jesús trencant el pa hi ha tota la seva vida: les seves pregàries i els seus secrets, la crida dels deixebles, la predicació de la Galilea, els silencis de Natzaret, l’amor de la Mare sempre propera dins seu, l’amor amb què havia mirat les persones i les havia guarit, els camins i la pols dels camins, les albades i les mirades sobre el mar... tota la seva vida estava en aquelles mans que trencaven el pa, però també el que encara faltava: la seva passió i la seva mort. Tot estava allí. I tot ho donava a l’Església.
Deixem-nos estimar per Jesús, deixem que s’agenolli als nostres peus i ens els renti, deixem-nos mirar per Jesús i mengem el seu Pa. Són les mans de Jesús, les “mans santes i venerables” que diu la litúrgia de l’Església avui. Diem-li una i mil vegades: “oh Jesús, sempre més estimat, et dono les gràcies per convidar-me a la teva taula”. Mira com porto el cor, mira la meva pobra fe i la meva pobra caritat, però tu m’has convidat”. Ningú em pot treure fora, ningú, perquè ets tu qui m’ha convidat. Tinc lloc a la teva taula, amb els meus germans. Humilment rebo de tu el Sagrament del teu amor, com qualsevol membre de l’Església, com qualsevol membre del Cos de Crist, que tot orgull finalment mori en mi. Tot és gràcia.

Preneu i mengeu .. beveu-ne tots”. Avui l’Església se sent plena d’estupor pels regals del Senyor. Ell demà anirà a la creu, però ens ha deixat l’Eucaristia i el manament de l’amor. L’Eucaristia és el Do més gran del Senyor, ens uneix els uns als altres, ens uneix al Senyor que per nosaltres ha mort, ens porta cap el Pare, anticipa el Regne de Déu, és penyora de vida eterna, crea el misteri de l’Església. Es obertura cap al cel i cel obert sobre nosaltres. El Pa que aquella nit el Senyor va repartir és repartit pels segles per l’Església, és el seu tresor, el seu secret, el seu amor. Allò més íntim que té l’Església. Es el Senyor qui li ha donat, només el Senyor. L’Església no es dóna a sí mateixa l’Eucaristia, la rep del seu Senyor i del seu Espòs, agraïda, confosa per tant d’amor, amor que realment enamora.

Escoltem el Ave verum de Mozart i disposem-nos a viure la Pasqua


Escoltem també "Lord I need you" (Senyor, jo et necessito) la cançó que va ser interpretada durant l'adoració eucarístia a la Jornada Mundial de la Joventut 2013, a Rio de Janeiro


--- o O o ---

OFICIS DE SETMANA SANTA

DIJOUS SANT
De 6 a 7:30 de la tarda.- Confessions.
8 del vespre.- Missa del Sant sopar del Senyor
11 h fins a les 12 h.- Hora Santa
La parròquia es tancarà a les 2h de la matinada
A les 01 h. OFICI DE LECTURA DEL DIVENDRES SANT

DIVENDRES SANT
9:30 h.- Laudes de l’Ofici de Tenebres
10 h.-  Via crucis
17.30 h.- Celebració de la Passió i mort del Senyor 
Després de la celebració silenci de pregària
davant de la creu fins a les 19h.

DISSABTE SANT
10h.- Laudes

DIUMENGE DE PASQUA
11 de la nit del Dissabte.- VETLLA PASQUAL.
10 h del matí.- MISSA DE PASQUA
12 h del migdia.- MISSA SOLEMNE DE PASQUA
7 de la tarda.- VESPRES BAPTISMALS
Al vespre de Pasqua no hi ha Missa

La Missa durant la setmana de Pasqua serà cada dia a les 10 h del matí