divendres, 31 de gener de 2014

"Ens alegrem per un gol, però sovint lloem al Senyor amb fredor"

Les homilies de cada dia del Papa Francesc (10)


Feia dies que no dedicàvem un post a reflexionar sobre algunes de les frases que el Sant Pare diu a les seves homilies. Ell sempre parla clar. Amb un to pedagògic i entenedor diu les coses som son i ens fa pensar en tot allò que podem millorar. Anem a veure, doncs, alguns dels seus missatges:

- "La gelosia, l’enveja i murmurar destrueixen les comunitats cristianes" Homilia del Papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dijous 23 de gener de 2014:
"Avui, en aquesta Missa, preguem per les nostres comunitats cristianes, perquè aquesta llavor de la gelosia no se sembri entre nosaltres, perquè l'enveja no trobi lloc en el nostre cor, en el cor de les nostres comunitats, i perquè puguem seguir endavant amb la lloança del Senyor, lloant el Senyor amb alegria.
 
És una gran gràcia, la gràcia de no caure en la tristesa, en ser un ressentit, en la gelosia i en l'enveja".

- "Ens alegrem per un gol, però no cantem lloances al Senyor?" Homilia del Papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dimarts 28 de gener de 2014:
"La pregària de lloança ens fa fecunds". El Papa, fent referència a l'alegre dansa de David al Senyor, llegida a la primera lectura, va assenyalar que, si ens tanquem en les formalitats, la nostra oració es converteix en freda i estèril.
"Una bona pregunta que ens podem fer avui: “com va la meva pregària de lloança? Jo lloo al Senyor? Lloo el Senyor o quan reso el Glòria o el Sanctus, ho faig només amb la meva boca i no amb tot el meu cor?”

El Papa ens convida a imaginar a David que balla amb totes les seves forces davant el Senyor i pensar en l'agradable que és fer la pregària de lloança. Ens farà bé, va dir, repetir les paraules del Salm 23: "Aixeca el teu front; aixequeu antics llindars més antics i que entri el Rei de la Glòria. El Senyor, fort i valent, és el Rei de la Glòria"