dissabte, 11 de gener del 2014

La seva alegria va ser immensa...!


Feia dies que no escrivia al blog per la feina de la parròquia i tornar-ho a fer és un goig. Avui he anat a casa de l’Anna, una noieta de la nostra catequesi, a veure el seu pessebre i m’ha fet un petit concert al piano, car n'aprèn. El pessebre era bonic i ple de tendresa, amoixat per les seves mans que delicadament teclejaven el piano. Com un concert pel mossèn. He evocat el record de la seva santa besàvia.

Decidida, ha tocat el River Flows In You (del gran compositor Yiruma, de Corea). És una melodia que estimo i conec i que m’evoca molts paisatges interiors. M’he recordat de l’evangeli de l’Epifania: «la seva alegria en veure l’Infant fou immensa».

El cel i la terra són plens de la vostra glòria, Senyor, Déu meu.

Sí, la joia més gran del nostre Nadal ha estat el mateix Jesús, retrobar-lo en la humilitat del seu pessebre, sota la mirada bellíssima de la Mare. És amb aquesta alegria (realment immensa, que no té límits) que hem començat el nou any.

És una xifra bonica 2014. Sí, 2014 del naixement del Senyor. La vida és camí, el que val és el «cada dia». Un dia sense Déu és un dia buit, que és el mateix que dir «un dia sense amor» és un dia buit. No val la pena viure’l. Encara hi sóc a temps: que l’any del qual hem arrancat els primers fulls del calendari sigui venturós. Un any més, un any més pel Senyor, un any més per estimar. La melodia m’evoca les paraules de Sant Francesc: «Si sabéssim adorar Déu la nostra vida coneixeria la pau dels grans rius que van vers el mar». Vers el mar, o l’oceà infinit, Déu mateix en la glòria de la seva Trinitat.

Us desitjo a tots els lectors del nostre humil blog, pau i benedicció.