divendres, 15 de març del 2013

Les flors que el Papa Francesc escamparà per tota l’Església


Abans d'ahir a la nit es va obrir la loggia de la Basílica de Sant Pere i el novell Papa, abans de donar la Benedicció Apostòlica al poble expectant, va demanar a la gran multitud que pregués per ell. I ell, humilment, s’inclinava davant de l’Església i només després del silenci orant de la multitud, beneí el poble. I ahir a les vuit del matí es va adreçar a la Basílica de Santa Maria, la Major, a venerar a Santa Maria, portava a les mans una ofrena de flors, ha pregat i ha cantat la Salve.

Aquest ha estat el primer acte del seu pontificat. Un Papa que comença així el seu ministeri és una promesa d'una primavera nova en l’Església. El poble de Déu l’estimarà com cap. Els Pares Electors, Cardenals de la Romana han fet una bona elecció. Els felicitem. Aquell a qui ningú anomenava, és el qui el Senyor havia designat. Ha escollit el nom del Pobrissó d’Assís. A Buenos Aires, tothom sap que és amic dels pobres i ha volgut viure com els pobres. De fet, ell és fill d’un ferroviari. Argentina i tot el continent llatinoamericà ha exultat de goig. Mai cap Papa en la història de l’Església ha portat el nom de Sant Francesc. Mai cap Papa en la història de l’Església s’ha inclinat amb actitud humil de servei abans de donar la benedicció.


He pensat que aquestes flors que ell humilment ha portat a la Mare de Déu, com a primícies del seu ministeri, són les que escamparà per tota l’Església, perquè aquesta, l’Esposa de Crist, perfumi el món de les flors de l’Evangeli.

La Parròquia de Crist Rei, des del nostre Blog, expressa els sentiments de gratitud a Déu, de comunió i de pregaria pel nou Bisbe de l’Església de Roma, que presideix, com a successor de Pere, a totes les esglésies del món. No ho dubteu aquest Papa serà extraordinàriament estimat. Estic segur que l’antic Papa Benet en la seva venerable ancianitat ha exultat de goig i ha donat, ell també gràcies a Déu. L’Església està de festa.

Visca el Papa!!