dimecres, 4 de gener del 2012

Més de sis-cents euros per a un país on els infants d'un Sugus en fan una festa.

Una bona iniciativa d’aquest Nadal ha estat una venda de felicitacions, fetes a mà i amb tot amor, per l’Assumpta. Ella amb senzillesa de cor i paciència, i amb l'ajut del seu marit, les ha venudes. Una per una. Aquestes felicitacions portaran felicitat a Mn. Josep Cabayol, del nostre bisbat, i a través de les seves mans sempre obertes per a donar, a molts infants de la seva missió de Rwanda, a Kampanga. Una zona d’una gran pobresa on els infants de un sugus en fan una festa. I és que 608 euros allí són molts (*).

El Mossèn podrà continuar els senzills habitacles que construeix i que donen tanta felicitat a aquelles famílies (ja fa molts anys ho vaig veure amb els meus propis ulls). A Mn. Josep tothom l’estima. Té la pau dels sants i la dolçor de la pregària. La pau que dóna viure entre els pobres, i amb la pregària que necessita per a viure. Ell, allà, en aquelles latituds, d’una població, que va viure l’horror d’un genocidi, això no ho llegirà mai. Però la felicitació li portarà un àngel. Aquests diners li seran donats a mà, sense mediació de ningú.


Com si el veges, els veurà, en donarà gràcies a Déu i l’endemà mateix no hi serà. Haurà anat a ciutat per uns camins infernals, a comprar tot el material que es necessita per comparar tornillos, teulada metàl·lica amb els famosos habitacles que construeix, enmig de la selva, a prop de la regió dels grans llacs, on la nit encara se senten trets dels camps de refugiats. Que Jesús el guardi, al bon mossèn.

Entre tots hem fet una bona obra, d’aquelles que fan content el Pare del cel.

(*) La quantitat aconseguida a través de la venda directa de les postals ha estat de 595 Eur. A més, hi va haver qui va voler donar una quantitat extra que hem afegit al total.