dilluns, 12 de juliol del 2010

Festa de la dedicació del temple parroquial

Diumenge, 20 de juny, varem celebrar la festa de la dedicació del temple en el seu 38é aniversari. Aquells llunyà dia l’arquebisbe Dr. Josep Pont i Gol dedicà i consagrà aquesta església i l’altar, essent rector Mn. Josep Torres, tan estimat i recordat. Es culminava el llarg camí iniciat el 4 de novembre de 1979, quan es va posar la primera pedra del nou temple.
La celebració va començar amb l’entrada de Mn. Rafael Serra i Mn. Francesc Benet, precedits per tots els escolans, que portaven la Creu, l’encens i l’Evangeli.
Mn. Serra va recordar, només començar, les paraules de l’homilia del bisbe Josep: “tots els membres de la parròquia som pedres vives” i es va procedir -tal com és costum en la litúrgia- a la lectura de l’acta de la dedicació, que es consagrà amb la titulació de Crist Rei.
En l’homilia, Mn. Rafael va dir que la dedicació ha de ser la presa de consciència que tots nosaltres som temples del Déu vivent. Els creients som pedres vivificades pel do de l’Esperit Sant i el ciment que ens uneix ha de ser l’amor que ens hem de tenir els uns i els altres.
La celebració va comptar amb la presència de l’Escolania i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang, dirigida per la Sílvia Virgili, que la va solemnitzar. A més, acabada l’Eucaristia, l’Escolania va obsequiar els assistents amb un petit concert en el que va interpretar cinc peces del seu repertori essent calorosament aplaudits.