divendres, 30 de març del 2018

Tots a la Vetlla Pasqual!!

La Vetlla Pasqual a la nostra parròquia serà dissabte a les 10 de la nit.


Joia i corona, cor i centre de tot l'any litúrgic, és la santíssima Vigília Pasqual, la nit de Pasqua, del dissabte al diumenge de Resurrecció. Viure-la és una experiència espiritual profundament impactant, enriquidora. Enforteix la fe, nodreix l'esperança, encén la caritat.

Com perdre-se-la? Qui seria capaç de faltar?

És la més antiga de les celebracions de l'any -juntament amb el diumenge cristià- la més tradicional i la més important. Quantes generacions de catòlics l'han viscut! Passaven la nit en vela, encenien els llums i el ciri pasqual, escoltaven moltes lectures bíbliques, cantaven els salms i pregaven, després celebraven el Baptisme i la Confirmació de tots els catecúmenes i, finalment, la Eucaristia pasqual.

El silenci exterior i interior, l'austeritat de la Quaresma, s'acaba en la Vigília Pasqual: Ja es canta el Glòria (aquesta nit sí que es toquen les campanes en cantar-lo, com a ritus propi) i, per fi, per fi!!, torna el solemne i alegre Al·leluia que ressona joiós!!

Participant en la Vigília Pasqual, ens incorporem a la tradició de generacions anteriors que vetllaven, tot esperant la Resurrecció santíssima de Jesucrist. No deixis el teu lloc buit!

Fragments d'un escrit publicat per
Javier Sánchez Martínez
Sacerdot de la Diòcesi de Còrdova.