dilluns, 28 de novembre del 2011

L'equip de Càritas de la Parròquia ens informa:

Des de la nostra Parròquia atenem 54 families (132 persones grans, 44 petites i 8 nadons) amb lots de menjar, seguint l’esperit de Jesús, quan -en la multiplicació dels pans i dels peixos- diu: “Doneu-los de menjar vosaltres mateixos” (Mt. 14 -16-17). Els deixebles disposaven només de cinc pans i dos peixos. Les Càritas parroquials administren i reparteixen els aliments que proporcionen institucions com el Banc dels Aliments de Reus i la Comunitat Europea i la feligresia en general que respon a les crides concretes que es van fent.

Cada dimarts al matí, persones voluntàries de la parròquia i que col·laboren en el servei de Càritas, van a “carregar” al Banc dels Aliments. Aquesta institució rep les donacions que fan les diferents botigues i centres comercials de Reus, de productes propers a la seva caducitat. Habitualment, ens proporcionen:
Fruita de temporada, llet, farina, rebosteria, ous (ocasionalment), pa, salses diverses, llegums diverses cuites (en llauna de conserva), així com aliments de festes puntuals (torrons de Nadal, per exemple).

Amb una periodicitat trimestral la Comunitat Europea envia directament als locals de la parròquia uns 3.500 quilos d’aliments, principalment pasta de sopa (fideus, macarrons, espaguetis) i cremes de verdures, llet (en bricks), llet i papilles per a nadons, galetes, arròs, derivats làctics (natilles, formatge…), llaunes de tomàquet i cola-cao.

Però, com podeu suposar, tot i ser molt el que rebem i repartim, sempre tenim necessitats que requereixen de la vostra col·laboració directe, mitjançant les crides i campanyes que fem des de la parròquia (Nadal, Setmana Santa…) i també a través del panell informatiu del vestíbul on s’hi fan constar les necessitats més urgents.

Ara mateix necessitem també:

- Productes d’higiene personal com sabó, gels de bany o xampú.
- Aliments com sucre i, molt important, oli.


Que, com a la multiplicació dels pans i dels peixos, puguem donar de menjar a tothom i en quedin satisfets.