dissabte, 30 de gener del 2010

Any nou, Veu nova, blog nou...

Tinc el goig d'escriure aquest primer article del que podríem anomenar nova etapa en la comunicació de la parròquia. Coincideix amb el primer exemplar de la tercera època de la Veu de la Parròquia i amb la inauguració d'aquest bloc. Com totes les coses que fem les encomanem al Senyor Jesús ja que és per divulgar la glòria del seu Nom que aquestes senzilles eines parroquials han estat fetes públiques.
Volem que siguin eines de comunicació i també una «crònica» en la que quedi consignada la història que anem escrivint, en un moment incert i esperançador de la nostra parròquia. Que siguem tots conscients que la primera Veu, el primer comunicat, el primer post, la primera notícia que hem d’escoltar és la del Senyor Jesús. Una Veu que ressona cada diumenge quan proclamem la seva Paraula. Com diu el salm: «la vostra Paraula fa llum als meus passos, és la claror que m’il·lumina el camí» (Sl 118, 105).
Sense la Veu primera, que és la del Crist, ens perdríem o no encertaríem el camí. Una comunitat cristiana no té res de sí mateixa per comunicar, vull dir que seria irrellevant. Si una comunitat cristiana té alguna cosa a comunicar és perquè en tot el que es proposa, fa o intenta de fer, vol comunicar el Crist. Altrament res tindria sentit. Ell és sempre la Bona Notícia, la que salva el món i a nosaltres.
La segona cosa que vull expressar és la següent: Aquest blog, al igual que la Veu de la Parròquia, no és la veu d’uns quants, sinó la veu de tots. I, per tant, aquest està obert a tots. Tots hi podeu col·laborar, tots hi podeu escriure. Totes les opinions són vàlides, mentre se salvi la caritat que ens hem de tenir els uns als altres, mentre s’exclogui el nociu protagonisme, i mentre tot allò que s’exposi tingui la finalitat de fer créixer la comunitat cristiana i glorificar a Déu, nostre Senyor. El que aquí trobareu és veu i anunci de qui estima aquesta casa, la seva breu història, la seva vida i també el seu futur. Si mai no és així, retraieu-m’ho. Us saludo i us beneeixo a tots en el Nom del Senyor. Agraeixo a l’ Equip de Redacció l’esforç i la voluntat que hi posen. Així, doncs, any nou,veu nova.
Mn. Rafael Serra, rector.