dissabte, 21 de gener del 2017

La Caritat de Crist ens empeny

Celebrem l’octavari de pregàries per la unitat dels cristians. No és qualssevol intenció pregar per la unitat dels creients en Crist. És continuar la pregària de Jesús al llevant taula de sant Sopar: Que tots siguin u, Pare.


La família dels cristians durant la història s’ha anant dividint, però tots tenim la mateixa mare i tots portem la seva sang, és la mare Església, la nascuda a Pentecosta. És sang bona, com també ho és la saba del mateix arbre. Aquesta sang fa que ens reconeguem com a germans, fa que anhelem el compartir la mateixa Taula de casa.


El Papa Francesc ho ha repetit tantes i tantes vegades: En el cor sentim-nos ja reconciliats, podem pregar junts, podem treballar junts pels pobres i la justícia. Reconeixem el baptisme de tots i tots diem el mateix Credo i el mateix Parenostre. Estimem-nos. Visquem aquests dies de pregària aquest any en què es commemoren els cinc cents anys de la Reforma, també en aquest any en què tants germans i germanes nostres a l’Orient han patit i pateixen persecució, mort i exili. L’any en què el Papa es va trobar amb el Patriarca de Moscou.

També és veritat que en el cor de Déu no estem dividits; també és veritat que en el cel no estarem separats els uns dels altres.

Recollim-nos ara i acompanyem amb la visió d’aquest YouTube la pregària del Papa Francesc per la unitat.