dimarts, 28 d’octubre de 2014

"El desconeixement de les escriptures és el desconeixement de Crist" (Sant Jeroni)


Aquest curs que acabem d'encetar, la modalitat de la catequesi d’adults ha canviat. Enlloc de trobar-nos un cop al mes, serà quinzenal, els dimarts de vuit a nou del vespre, amb el propòsit d’acabar molt puntuals. El mossèn explicarà les lectures dominicals segons el mètode de la Lectio divina, que consisteix en llegir els textos espiritualment, pregar-los i portar-los a la pràctica de la vida de cada dia.


El mètode de la Lectio divina neix als primers temps del cristianisme, la seva pràctica es conservà només als monestirs. Es tracta d’una lectura contemplativa de la Paraula de Déu, a la llum de l’Esperit Sant, cercant els sentits espirituals i pràctics per la vida cristiana. Aquest mètode ens introdueix al coneixement de les Escriptures. 

No és normal que, a diferència d’altres confessions cristianes, els catòlics no sapiguem manejar amb familiaritat la Bíblia. Aquesta només es coneix llegint-la pausadament i amb algú que t’ajudi. És com nedar, només se n'aprèn posant-se a l’aigua.

Si es fa la Lectio divina sobre les lectures dominicals, aquestes, el diumenge que les escoltem, són més suggeridores i al final un té una gran alegria de descobrir sentits nous en les lectures que hem escoltat mil vegades i que, fins ara, havien passat desapercebudes.

Repetim una i una altre vegada, amb els llavis i amb el cor: "El Senyor és el meu pastor, no em manca res"