diumenge, 18 de juny del 2017

Cantem l'Amor que ens enamora

Avui és el diumenge del Corpus Christi. La festa gran de l’Eucaristia. No hi ha res més sant aquí a la terra que el Sagrament, realment és el Santíssim Sagrament. El pa i el vi després de la consagració són realment, veritablement i substancialment el Cos i la Sang del Senyor. Ningú pot rebre l’Eucaristia sense adorar-la, és a dir, sense reconèixer en la fe de l’Església la Presència del Senyor. Tot està contingut en l’Eucaristia. Tots els amors. L’amor que el Pare té al Fill. L’amor del Fill al Pare. L’amor que el Senyor ens té a nosaltres i l’amor que ens tenim els uns als altres. I l’amor de tots envers el Senyor. Tots els cinc amors vinculats i units per origen i per finalitat. 


Qui són els creients? Els qui estimem el Senyor Jesús. (Bé o malament, amb fidelitat o infidelitat... però per res de món tenim voluntat de deixar d’estimar el Senyor). Aquest amor esdevé concret en l’amor a l’Eucaristia. Estimar el Crist i estimar l’Eucaristia és la mateixa cosa. No es poden separar mai. I és en aquesta Eucaristia que es comunica com a comunió i presència donada l’Amor que ens enamora a tots.


Celebrem aquesta festa amb goig, amb humilitat. I quan mirem la Custòdia diguem: Sou aquí, Senyor, per mi. Entregat per mi i pel món. Per a mi i per a tots. Adorem la santa Trinitat en l’Eucaristia: El Qui engendra (Genitori) i a l’Engendrat (Genitoque), sigui donada la lloança i la joia (laus et iubilatio), també la benedicció, l’honor i el poder (benedictio, honor, virtus) i també al Qui procedeix de tots dos (procedenti ab utroque), rebi la mateixa lloança (compar sit laudatio