diumenge, 28 de setembre de 2014

La solidaritat cristiana és inclusiva


Ha mort, víctima del ebola, un altre missioner. El sacerdot de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, P. Manuel Garcia. Va lliurar la seva vida ahir, després de les sis de la tarda. Quan em disposava a celebrar la Missa al Santuari de Misericòrdia vaig sentir una necessitat de pregar per ell, després me’n vaig assabentar que moria mentre celebrava l’Eucaristia.


La vida d’uns missioners no és més valuosa, ni de lluny, que la de mils de persones que, en els països de l’Àfrica, moren contagiats d’aquesta temible i terrible malaltia. Tot i així la mort dels nostres missioners és una lliçó de la caritat de Crist. La solidaritat entre els cristians no és mai exclusiva, sinó inclusiva. El qui estima s’implica sempre amb el qui serveix. No n’està al marge, no ajuda des de fora. És a dir, arriba fins al punt de compartir amb aquells a qui estima la seva mateixa sort i es fa solidària de la mateixa situació d’aquells a qui estima. Els nostres missioners els han estimat tant que han mort víctimes del mateix mal d’aquella de qui tenien cura. Això és admirables des de tots els punts de vista! La caritat dels cristians assumeix així el mal i el dolor del món. No és estrany ja que els creients ho hem après així de la creu de Jesús, el qual no va redimir el món des de fora, sinó sent víctima del pecat i de l’odi dels homes.


Que reposi en la pau de Déu el bon pare de Sant Joan de Déu. El P. Manuel Garcia era metge i un bon sacerdot. Servia tant l’altar del Senyor, com l’altar de cada membre sofrent del Cos de Crist. Tot en ell era una única Eucaristia, celebrada per la glòria de Déu.


Preguem perquè la humanitat es desvetlli i no estalvïi esforços per eradicar aquesta malaltia i ajudar, així, a aquests països. Al meu entendre totes les nacions haurien de ser les primeres per posar els mitjans haguts i per haver per ajudar a aquests països amb un sistema sanitari tant precari. Amb tot el cor donem el condol a l’Orde de Sant Joan de Déu. Els feligresos de la seva parròquia natal van plorar quan van saber el seu decés.Escoltem en honor seu el Lacrimosa del Requiem de Mozart
.