dimecres, 21 de desembre del 2011

Que els llums de Nadal no ens distreguin


Els darrers dies d’Advent es converteixen en un frenesí comercial: llums al carrer, reclams publicitaris, compres, línies musicals amb temes nadalencs. Tot això ens pot distreure. Distreure en el sentit que ens faci oblidar allò que pels cristians és essencial. I el que és essencial són dues coses: la memòria del naixement de Jesús de Natzaret, celebrada en la litúrgia de l’Església amb tant de goig, que representa el cel obert a la terra, Déu i l’home en la convergència de la humanitat de Jesús, Fill de Déu, en una unió indissoluble i amb una aliança mai trencada. Jesús és aquí, que és el mateix que dir, Jesús és aquí, com a gràcia donada per part de Déu, destinada a ser acollida per la fe de cadascú.

I l’ambient nadalenc tampoc ens ha de distreure d’aquells que passen necessitat, que cerquen treball o passen per moments de difiucultats i veuen el futur de manera incerta. I també d’un món insolidari i d’una humanitat on en molts llocs, encara els pobres són cada vegada més pobres i els rics cada vegada més rics. I el Nadal ens diu que hi una llum més enllà de la boira que envolta la realitat present i ens dóna esperança.

Què hem de fer per Nadal? Tres coses: Primer: anar a combregar amb el Cos de Nostre Senyor Jesucrist. Segon: fer Caritat en memòria del qui va néixer pobre entre els pobres, perquè era el seu germà; i tercer: estimar la pròpia família i fer-nos feliços els uns als altres, el marit amb la muller i la muller pel marit; els fills als pares i els pares i als fills, sense oblidar als avis. Déu somriurà de goig si fem les tres coses i dirà: Mireu com m’estimen els meus fills. Serem una alegria per a Déu. Nadal serà una illa de pau per a tots. Una illa en la qual deixem lloc al Senyor, que per nosaltres ha nascut.

Confiem a la Maria Immaculada els bons desigs de Nadal. I a vosaltres us desitjo pau dins del cor, la salut per a viure i l’esperança per a reprendre cada dia el camí de la vida. No apagueu la torxa de la fe dins vostre. Us beneeixo a tots en el Senyor. I prego cada dia per tots els fidels de la nostra parròquia de Crist Rei. Bon Nadal i bona represa de l’any 2012.