dijous, 10 de març del 2016

TESTIMONI

El testimoni d'aquest dijous és tot just de la setmana passada.

VENIU ESPOSES DE CRIST I REBEU LA CORONA QUE EL SENYOR US TENIA RESERVADA


Mentre llegim aquest post escoltem aquesta música en homenatge, record, pregària i condol a tota la Congregació de les Missioneres de la Caritat per les quatre religioses Màrtirs que divendres passat van ser assassinades.


Quatre religioses del Yemen la setmana passada van ser occises violentment. Són màrtirs. Eren religioses de la Congregació de la Mare Teresa de Calculta. Servien l’esmorzar en un hospici de pobres i quan ho feien els jihadistes van entrar i les van matar. Alguns dels residents i els voluntaris que les ajudaven les volgueren defensar i també van ser morts. Unes dotze persones. Déu meu, Qui pot voler mal a unes religioses que es distingeixen pel seu servei als més pobres de la terra? Quina força empeny aquests homes a matar? 


Un grup d'islamistes assassinen a quatre monges de l'ordre fundada per la Beata Teresa de Calcuta. El Papa, commocionat, demana diàleg.

L'agència vaticana Fides va informar que, a més de les religioses, també han estat assassinats el xofer i almenys altres dos col·laboradors de la comunitat, mentre que la superiora del convent es va lliurar de la mort. De les monges assassinades dues eren de Rwanda, una de l'Índia i una altra de Kenya. La superiora quan van entrar els homes violents va córrer cap a la capella per a salvar el Santíssim Sagrament i mentre estava consumint les Sagrades Formes un soldat va entrar, la va mirar i inexplicablement no li disparà, talment no l’hagués vist. Quan ho explica és emocionant.

Segons les fonts de seguretat d'aquest país, situat al sud d'Aràbia Saudita, l'atac va ser perpetrat per extremistes musulmans que acusen a la congregació de fer proselitisme cristià. Aquest és el segon atac que pateixen les missioneres de la caritat en aquest país de majoria musulmana. La primera vegada va ocórrer al juliol de 1998, quan homes armats van atacar el seu centre de cures per a discapacitats a la ciutat d'Al Hodeida, a la vora del mar Roig, on van morir dues infermeres, una índia i una altra filipina.


El Papa Francesc ha mostrat la seva commoció i tristesa per l'assassinat de Missioneres de la Caritat, -la Congregació fundada per la Beata Mare Teresa de Calcuta-. En un missatge del Pontífex enviat a través del secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, s'indica que "La seva Santedat Francisco està commocionat i profundament entristit". "Ell assegura seves oracions pels morts i la seva proximitat espiritual a les seves famílies i per a tots els afectats d'aquest acte de violència sense sentit i diabòlic".


El Papa deia aquestes paraules el diumenge passat a l’hora de l’Angelus: Sento vergonya pels mitjans de comunicació del meu país que no divulguen notícies com aquesta.

El Papa "prega perquè aquesta massacre sense sentit desperti les consciències, de lloc a un canvi de cor, i inspirar totes les parts a deposar les armes i prendre el camí del diàleg".

El 2015, més de 7.000 cristians han estat assassinats per la seva fe, segons dades de l'organització Open Doors. Aquestes dades només inclouen les morts que han pogut ser verificades, però l'organització adverteix que es coneixen que el nombre d'assassinats per l'Estat Islàmic a països com Síria i l'Iraq és molt més gran.

En tenir coneixement de la terrible massacre perpetrada al Iemen, el Papa Francesc va voler acudir, després del rés de l'Àngelus diumenge passat, a visitar les Missioneres de la Caritat residents a Roma. El Sant Pare va acudir per sorpresa a la "Casa Dono di Maria", on les monges tenen cura de persones sense llar, per donar el condol a les germanes i proporcionar-los consol davant el dolor per l'assassinat de les religioses.

Per la seva banda, les Missioneres de la Caritat han mostrat la seva ferma determinació de continuar alleujant el patiment dels més desfavorits, sense que les amenaces puguin apartar-les de la seva tasca. "Les Missioneres de la Caritat no deixaran seus saris i seguiran treballant com ho han fet fins ara", ha defensat Sunil Lucas, president de World Catholic Association for Communication, alhora que ha assegurat que les religioses mai han deixat d'atendre els més pobres encara que aquesta decisió posés en risc la seva vida.