Catequesi

QUART DIUMENGE D'ADVENT (20-12-20)

EVANGELI


LECTURA DE L'EVANGELI SEGONS SANT LLUC (LC 1,26-38)

En aquell temps, Déu envià l’àngel Gabriel a un poble de la Galilea anomenat Natzaret, per dur un missatge a una noia, promesa amb un descendent de David, que es deia Josep, i el nom de la noia era Maria. L’àngel entrà a casa d’ella i li digué: «Déu te guard, plena de gràcia, el Senyor és amb tu.» Ella es torbà en sentir aquestes paraules, i pensava per què la saludava així. Però l’àngel li digué: «No tinguis por, Maria; Déu t’ha concedit el seu favor. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l’anomenaran Fill-de-l’Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare, serà rei del poble d’Israel per sempre, i el seu regnat no tindrà fi.» Maria preguntà a l’àngel: «Com pot ser, això, si jo no tinc marit?» L’àngel li respongué: «L’Esperit Sant vindrà sobre teu, i el poder de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit sant que naixerà l’anomenaran Fill de Déu. També la teva parenta, Elisabet, ha concebut un fill a la seva edat; ella que era tinguda per estèril ja es troba al sisè mes, perquè a Déu res no li és impossible.» Maria va respondre: «Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules.» I l’àngel es va retirar.

VÍDEO:TERCER DIUMENGE D'ADVENT (13-12-20)

EVANGELI

Déu envià un home que es deia Joan. Era un testimoni; vingué a donar testimoni de la Llum, perquè per ell tothom arribés a la fe. Ell mateix no era la Llum; venia només a donar-ne testimoni. Quan els jueus van enviar-li, des de Jerusalem, sacerdots i levites per interrogar-lo, el testimoni de Joan fou aquest. Li preguntaren: «Qui ets tu?» Ell, sense cap reserva, confessà clarament: «Jo no sóc el Messies.» Li preguntaren: «Qui ets, doncs? Elies?» Els diu: «No el sóc.» «Ets el Profeta que esperem?» Respongué: «No.» Li digueren: «Doncs, qui ets? Hem de donar una resposta als qui ens han enviat: què dius de tu mateix?» Digué: «Sóc una veu que crida en el desert: “Aplaneu el camí del Senyor”, com diu el profeta Isaïes.» Alguns dels enviats, que eren fariseus, li preguntaren encara: «Per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?» Joan els respongué: «Jo batejo només amb aigua, però, tot i que no el coneixeu, ja teniu entre vosaltres el qui ve després de mi; jo no sóc digne ni de deslligar-li la corretja del calçat.» Això va passar a Bet-Ània, a l’altra banda del Jordà, on Joan batejava.

VÍDEO:SEGON DIUMENGE D'ADVENT (6-12-20)

EVANGELI

Comença l'evangeli de Jesús, el Messies, Fill de Déu.

En el profeta Isaïes hi ha escrit:

Jo envio davant teu el meu missatger

perquè et prepari el camí.

És la veu d'un que crida en el desert:

Prepareu el camí del Senyor, aplaneu les seves rutes.

Es presentà, doncs, Joan, que batejava en el desert i que predicava un baptisme de conversió per al perdó dels pecats. Anaven a trobar-lo gent d'arreu de Judea i tots els habitants de Jerusalem, confessaven els seus pecats i es feien batejar per ell al riu Jordà.

Joan duia una roba de pèl de camell i portava una pell a la cintura; s'alimentava de llagostes i mel boscana.  I predicava així:

--Després de mi ve el qui és més fort que jo, i jo no sóc digne ni d'ajupir-me a deslligar-li les corretges de les sandàlies. Jo us batejo amb aigua, però ell us batejarà amb l'Esperit Sant.

VÍDEO


PER CAUSA DE LA PANDÈMIA DE CORONAVIRUS, ens trobem al mes de desembre i ha estat impossible començar el Curs 2020-21 de Catequesi.
És per això que hem decidit d'enviar als infants, a través dels seus pares, per via WhatsApp, alguns mini resums, recordatoris del que ja sabien l'any passat, petits exercicis, pregàries, etc.

Així mateix, i aprofitant que tenim l'eina del blog, reproduirem aquí els vídeos que, per cada diumenge d'Advent, han publicat els Jesuïtes de Barcelona, comentant els evangelis de cada diumenge.

Aquí tenim el primer EVANGELI del Primer Diumenge d'Advent

»Estigueu alerta, vetlleu, perquè no sabeu quan serà el moment.  Passa com amb un home que se'n va a terres llunyanes. Deixa casa seva, després de donar facultats als seus servents i confiar a cada un la seva tasca; i al porter li mana que vetlli. Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quan vindrà l'amo de la casa: al vespre, a mitjanit, al cant del gall o a la matinada;  no fos cas que arribés sobtadament i us trobés dormint. El que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu!

I aquí el vídeo:
*************************************************

24 d'octubre de 2018

Primera reunió de pares de catequesi d'infants de comunió.
A les 20:15 del vespre.

****************************************************

MISSA D'INICI DE CURS 2017/2018

Diumenge, dia 22 a les 12 del migdia

******************************************************

MATRÍCULES CURS 2014/2015

Inscripcions Catequesi Curs 2014/2015
Dies: del 15 al 19 de setembre,
Hora: de 6 de la tarda a 8 del vespre.
SESSIONS DE CATEQUESI DE PRIMERA COMUNIÓ:

  • DIMECRES: Primer any
  • DIMARTS: Segon any 


CATEQUESI DE CONFIRMACIÓ: Informeu-vos els dies de les inscripcions.----------------------------------------------------------------------------------------------------------

SECRETARIA DE CATEQUESI INFORMA QUE:

Pel que fa referència a la Catequesi de Primera Comunió, el proper Curs 2013 / 2014, els grups seran:
  • DIMARTS: Primer any.
  • DIMECRES: Segon any.
Per tant, tots els nens i nenes que comencen la seva preparació el proper curs vindran DIMARTS i els nens i nenes que ja han fet un curs de catequesi, vindran DIMECRES.

Així doncs, pel Curs 2013 / 2014, dimarts només hi haurà grups de primer i dimecres només grups de segon.

(El curs següent 2014 / 2015 serà al contrari, així un infant que comenci dimarts l'any següent seguirà dimarts amb el mateix grup i un que comenci en dimecres, farà també el segon curs en dimecres amb el mateix grup)

MATRÍCULES: Setmana del 16 al 20 de setembre de 6 a 8 de la tarda.