dimarts, 3 de març del 2015

Els benaurats nous màrtirs de la Santa Església Copte

Ells són de Crist, han vençut


Eren molt joves, havien anat a treballar a la construcció i havien deixat les seves famílies en un poble cristià del mig Egipte. Allí "el qui no es pot anomenar" els perseguí per la seva condició de cristians. Haguessin pogut abdicar de la fe cristiana i no ho feren. D’això encara no en fa dos mesos. L’Església Copte no ha dubtat de inscriure’ls en el Sinaxari, que és l’equivalent a la beatificació dins de l’Església Catòlica.

Mai hagués cregut que poguéssim venerar uns màrtirs d’encara no fa dos mesos. Pregueu per nosaltres, estimats nois, valents en la professió de la fe i que moríreu amb el nom de Jesús als llavis. Les seves famílies es consolen pensant que no varen renunciar a la fe i una mare digué: «Em consola de pensar que al cel estarà més bé que aquí a la terra».

Dies després de l'assassinat, el Bisbe copte catòlic de Gizeh (Egipte), Mons. Anba Antonios Aziz Mina, va afirmar que aquestes noves víctimes de l'ISIS van morir com a màrtirs, que "en el moment de la seva bàrbara execució, deien: «Senyor Jesucrist»".

"El nom de Jesús ha estat l'última paraula sorgida dels llavis dels màrtirs. Igual que a la Passió dels primers màrtirs, s'han confiat a les mans d'Aquell que poc després els rebria. I així han celebrat la seva victòria, la victòria que cap assassí els podrà arrabassar. Aquest nom, murmurat en l'últim moment, és com el segell del seu martiri", va assenyalar Mons. Aziz.


El Patriarca de tots els Coptes Tawandros II ha establert que la memòria dels màrtirs sigui celebrada el dia 15 de febrer, exactament el dia que es va difondre el vídeo del seu assassinat.

Pensant en ells escoltem aquesta magnifica interpretació:


Pregueu per nosaltres, estimats del Senyor!


Donem les gràcies a Tony Rezk, autor d'aquesta preciosa icona, pel seu permís per a poder-la reproduir. Thank you very much, Tony!