dijous, 18 de febrer del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (VI)

DIJOUS DE LA PRIMERA SETMANA DE QUARESMA

"MOLT MÉS EL VOSTRE PARE DEL CEL DONARÀ COSES BONES"


(Mt 7,7-12): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Demaneu, i Déu us donarà; cerqueu, i trobareu; truqueu, i Déu us obrirà; perquè el qui demana, rep; el qui cerca, troba, i a qui truca, li obren. ¿Qui de vosaltres, si el seu fill li demana pa, li donarà una pedra? O bé, si li demana peix, li donarà una serp? Així, doncs, si vosaltres, que sou dolents, sabeu donar coses bones als vostres fills, molt més el vostre Pare del cel donarà coses bones als qui les hi demanen. Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i els Profetes».»

Comentari:
Es bo que ens trobem amb el Senyor de la vida en el silenci del cor i escoltar aquestes paraules de Jesús que són tant consoladores i senzilles. Quan la gent devia sentir que cap pare de la terra donaria una serp a un fill que li demana un ou segur que reia per l’ocurrència del Mestre i la gràcia que tenia quan parlava Jesús.

Només es pot demanar quan ens sentim indigents i imperfectes i necessitats de l’amor dels altres. Demanar és sortir d’un i voler sortir d’una situació. Si hom busca de veritat sempre trobes algú que t’ajudi. Els miracles sempre venen pels altres que són missatgers de l’amor de Déu. Quan demanem i hem rebut ens adonem fins a quin punt és important que nosaltres tinguem la mà estesa per a donar. En Jesús descobrim que donar i rebre no té res a veure amb una actitud de superioritat i d’inferioritat, donar a un altre no és adquirir drets sobre aquest ni l’altre contrau cap deute. Donar i rebre és simplement estimar i deixar que ens estimin. Amb goig i amb humilitat tant per una cosa com l’altre. I en tot ser sempre agraïts de cor: el qui dóna ha de donar gràcies al qui rep, perquè li permet l’alegria de donar i el qui ha rebut ha de donar també gràcies perquè ha rebut gratuïtament l’amor i el do de l’altre. Agraïts i contents, un i l’altre.

Jesús ens diu: Déu us donarà, trobareu el que heu cercat i us obrirà. Fem-ho, doncs, demanem, cerquem i truquem a les portes del cor de Déu. Fem-ho ara, senzillament i amb confiança, és el nostre Pare. No dubteu de la paraula de Jesús. De fet només ens pot donar el seu amor i això no ho regateja mai. Cal ser obstinats en Déu i atrevits. Sant Jeroni comentant aquest evangeli diu: «És cert que Déu dóna a qui li ho demana, que el qui cerca troba, i a qui truca li obren: es veu clarament que aquell que no ha rebut, que no ha trobat, ni li han obert, és perquè no ha demanat bé, no ha cercat bé, ni ha trucat bé a la porta».

Unes paraules del Papa Francesc
Quan una família no té ni per menjar perquè ha de pagar un préstec als usurers, això no és cristià, és inhumà.

Gaudim d'aquest vídeo, "Jesús, alegria dels homes" (Jesus bleibet meine Freude, Jesús segueix essent la meva alegria) és el desè moviment de la cantata Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147 del compositor alemany Johann Sebastian Bach. Originàriament està escrit per a cor de quatre veus (tenor, soprano, contralt i baix) i orquestra, que interpreta la melodia principal.