diumenge, 21 de febrer del 2016

II DIUMENGE DE QUARESMA O DE LA TRANSFIGURACIÓ DEL SENYOR

Disculpeu que el post d'avui no surti fins aquestes hores de la tarda. Un problema amb el teclat de l'ordinador, que no funcionava bé, no ens permetia pujar-lo. Solucionades aquestes incidències, per fi podem publicar l'entrada corresponent al dia d'avui, el segon diumenge de Quaresma.

Es va transfigurar davant d’ells
Per un instant Crist els concedeix contemplar la glòria de la seva divinitat, que estava unida hipostàticament, «sense confusió", sense canvi, sense divisió i sense separació» a la seva naturalesa humana (Definició de fe del IV Concili Ecumènic de Calcedònia). Revela als ulls oberts dels apòstols la glòria inaccessible i insuportable que havia velat per condescendència sota el vel de la carn, a l'ombra del seu cos, i mostra la seva humanitat transparent com cristall.

Sant Gregori Palamàs ensenya:

"El poder diví brillava com a través de làmines de vidre, resultant diàfan a quants havien purificat l'ull del cor" (Sant Gregori Palamàs, Primera homilia sobre la Transfiguració, PG 151, 433C).

Com vàrem fer diumenge passat, avui també us posem un salm cantat des de Montserrat. Escoltem-lo, meditem-lo i fem-lo pregària.


Unes paraules del Papa Francesc:

La misericòrdia de Jesús abraça a tots i a tots els racons de la terra. Obre-li el teu cor!