dimarts, 16 de febrer del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (IV)

DIMARTS DE LA PRIMERA SETMANA DE QUARESMA

"NO PARLEU PER PARLAR"


"Quan pregueu, no parleu per parlar, com fan els pagans: es pensen que amb la seva xerrameca es faran escoltar. No sigueu, doncs, com ells, que bé sap el vostre Pare de què teniu necessitat abans que li ho demaneu. vosaltres, pregueu així: Pare nostre del cel."

Comentari:
No hem d’atabalar a Déu, el Pare, ell no vol les paraules, vol el cor. I les paraules que hem de dir a Déu són d’amor i d’adoració. Tenia raó tota la raó santa Teresa de Lisieux quan deia que quedava atabalada de tantes pregàries: N’hi ha tantes i totes m’agraden, però, no les puc abastar, que em conformo de dir el Pare nostre a poc a poc i això m’apropa a Déu. 

No hem d’explicar gaires coses a Déu: ell ho sap tot, també sap tot allò de que tenim necessitat. Us recomano aquest simple exercici: cercar un espai de silenci, asseure-us, tancar els ulls i cercar el batec del propi cor, quan el sentiu, llavors poseu-vos a la presència de Déu que ho omple tot i dir amb el pensament i a poc l’oració del Senyor. En aquest temps no cal que penseu res, concentreu-vos amb el cor i amb el Déu que us estima. Si diem el Pare nostre ja preguem per tot i per tothom, ja que no diem «Pare meu», sinó «Parenostre. Trobareu la pau, feu el senyal de la creu i digueu humilment l’Ave Maria. Ja està: tot està a les mans del Pare, o sigui que tranquils.

Unes paraules del Papa Francesc:
És intolerable que el Mediterrani es converteixi en un gran cementiri.

Al vídeo d'avui us posem una preciosa Ave Maria. És en anglès, però no importa, mentre l'escoltem i mirem les imatges, podem anar-la pensant en català, castellà, o en la llengua que ens vagi millor: