divendres, 2 de juny del 2017

El bisbe Xavier Novell, de Solsona, tractat sense miraments.

El diumenge passat, per una frase escrita pel bisbe Xavier de Solsona, al Full de la Parròquia, en la qual no maltractava a ningú (en absolut, ni de lluny) fou tractat sense miraments en els mitjans de comunicació de Catalunya.

Des del blog ens adherim a la seva persona i preguem pel bisbe Xavier. No està bé que tractin tant malament a un bisbe del nostre país. No hi perd l’Església, hi perd el país que queda ben galdós. El bisbe Xavier és un bon bisbe, cercador de noves formes d’evangelització, ha format part de l’escoltisme català, ha treballat pel país, per la llengua i per les persones.




No està bé que una opinió respectuosa s’interpreti sense context i sigui denunciat com a homòfob de qualsevol manera, com si hagués comès un crim vergonyós. Una campanya així vers el bisbe més jove de Catalunya és desmesurada, nociva i fa mal. L’Església a Catalunya no es mereix ser tractada d’aquesta manera. No és un bisbe que es tractat malament, és tot el que representa.

No podem passar a confondre la llibertat d’expressió amb l’imperi d’una ideologia o d’un pensament totalitari. Els mossens que dia a dia estem a les parròquies no ens poden acusar de no estimar la gent i el nostre poble. Si l’ajuntament de Cervera ha decretat que el bisbe Xavier és una persona non grata, els creients l’acollim amb tota gratitud i preguem per ell. No és el bisbe que queda malament, és el país que queda malament i una notícia així no té perquè encapçalar tots els telenotícies d’un diumenge. Provoca nàusea.

Definitivament, el bisbe Xavier no és cap homòfob. Només ho pot dir un ignorant o un que no juga net. A més, per si tot això ha molestat o entristit algú, el bisbe s'ha disculpat. No teníem cap dubte que així seria, demostrant, una vegada més, la total falta d'intenció d'ofendre o fer mal.

Adjuntem un fragment de la nota que ha publicat:

No he discriminat a ningú ni he lesionat cap dret personal. Són falses les acusacions d’homofòbia que m’han adreçat. Estic absolutament convençut, com diu l’Església, que tota persona és digna de respecte sigui quina sigui la seva raça, nacionalitat, religió i tendència sexual. Faig meu també allò que continua dient el Papa Francesc a AL 250: “Per això, desitgem primer de tot reiterar que tota persona, independentment de la seva tendència sexual, ha de ser respectada en la seva dignitat i acollida amb respecte, procurant evitar «tot signe de discriminació injusta», i particularment qualsevol forma d’agressió i violència”.