dimarts, 25 de febrer del 2020

El venerable noi Carlo Acutis. Gràcies pel teu testimoni Carles. Prega per la joventut de les nostres parròquies.

El Papa Francesc va rebre el divendres 21 de febrer a Angelo Becciu, prefecte per a la Causa dels Sants, i va aprovar diferents decrets, entre ells la declaració que la curació inexplicable d'un nen al Brasil va ser causada per la intercessió des del Cel de Carlo Acutis, un jove italià entusiasta d'Internet i de l'Eucaristia que va morir de leucèmia amb 15 anys, el 2006. Aquest miracle -del que per ara no han transcendit més dades- permetrà beatificar aviat a el jove italià, que serà un sant nascut i mort al segle XXI i model per a molts joves d'avui.


Un jove enamorat de l'Eucaristia

Carlo Acutis va néixer el 3 de maig de 1991 a Londres (Anglaterra), on vivia la seva família per motius laborals. Anys més tard es van traslladar a Milà (Itàlia). Va fer la seva Primera Comunió als set anys: ja des d'aquesta edat va mostrar un constant amor profund per l'Eucaristia. Declararia que per a ell era la seva "autopista cap al cel".

Anava a l’Eucaristia i resava el Rosari cada dia, impulsat per la seva devoció a la Mare de Déu, a qui considerava el seu confident. També donava classes de catecisme als nens i ajudava als més necessitats.

La seva mare, Antonia Acutis, va declarar en diverses ocasions que "era un noi expert amb els ordinadors, llegia textos d'enginyeria informàtica i deixava a tots estupefactes, però aquest do el posava al servei del voluntariat i l'utilitzava per ajudar els seus amics. La seva gran generositat el feia interessar-se en tots: els estrangers, els discapacitats, els nens, els captaires. Estar a prop de Carlo era estar a prop d'una font d'aigua fresca ".



Respecte a la seva fe, la mare deia: "El meu fill, sent petit, i sobretot després de la seva Primera Comunió, mai va faltar a la cita quotidiana amb la Santa Missa i el Rosari, seguits d'un moment d'Adoració Eucarística". 

Prega per nosaltres i que aviat el Papa –segur que no tardarà- inscrigui el seu nom entre els benaurats.