divendres, 3 d’abril del 2015

Divendres Sant de la mort del Senyor

LA CELEBRACIÓ MÉS IMPORTANT D'AVUI, DIVENDRES SANT, ÉS LA CELEBRACIÓ DE LA PASSIÓ I MORT DEL SENYOR, A LES 17:30 DE LA TARDA A LA PARRÒQUIA


Avui, per reverència a la mort del Senyor no escriurem cap paraula nostra. Avui la Paraula ha estat crucificada i l’Esperit ha estat donat a l’Església. Al Senyor li van prendre tot, fins i tot la vida. En aquest món només li quedava la seva Mare i aquesta ens la donava com a testament: Fill, aquí tens la teva mare. Siguis qui siguis, a tu que llegeixis aquest blog, et diem: «El Senyor ha donat la vida per tu».


Responsoris de la Litúrgia de l’Orient:

Avui la Verge Immaculada, mirant- vos elevat a la creu, oh Verb, sofria amb les seves entranyes de mare. * Amb el cor traspassat i sofrint des del més íntim del cor fou consumida pels sofriments, * per això ella clamava: «Ai de mi, fill meu, ai de mi, llum del món, * ¿perquè t’haig de veure crucificat? ¿elevat davant meu, oh Anyell de Déu?» * I els àngels clamaven: «Oh gran i incomprensible Senyor, glòria a vós!»

Tota la carn santíssima del nostre Salvador ha suportat ignomínia per nosaltres: * el cap, les espines; el rostre, les escopinades;* les galtes, les bufetades; * l’esquena, els assots, * la boca, la fel barrejada amb vinagre; * les oïdes, les blasfèmies; * les mans, la canya de la mofa;* tot el cos estirat damunt la creu, les mans i els peus, els claus; i el cor, la llança. * Oh Senyor, que heu patit per nosaltres i us heu abaixat perquè nosaltres fóssim elevats al vostre Regne. * Senyor, Salvador nostre, tingueu pietat de nosaltres.


Escoltem els monjos del monestir de Strensky interpretant l'himne "calli tota la carn". Aquest himne ortodox es canta a les esglésies russes quan es commemora el Divendres Sant de la passió, crucifixió i mort de Jesús:


I, per acabar les reflexions d'avui, us posem l'enllaç a una pàgina on trobareu en vídeo unes paraules del Sant Pare. Són 2 minuts i 13 segons en que el Papa Francesc ens parla sobre la importància de la humilitat. Hi podeu accedir fent clic AQUÍ.

US RECORDEM QUE AVUI ÉS DIA DE DEJUNI I ABSTINÈNCIA