divendres, 27 de febrer del 2015

Cada dia de Quaresma és un regal i un goig (IX)

Pel divendres de la 1a. setmana de Quaresma...

Deixar les inquietuds en el cor de Jesús.

El Pare Claude de la Colombière, ara sant, que era un bon noi, una mica massa sensible, escrivia aquestes paraules en els seus escrits espirituals íntims que ara tradueixo del francès:

«Déu meu, estic tant segur que vós vetlleu per aquells que esperen vós i que res pot mancar els qui ho esperen tot de vós, que he resolt de viure en el futur sense cap inquietud i de descarregar en Vós totes les meves preocupacions».

Això no vol dir, és clar que les preocupacions no deixin de ser-ho i que cal buscar intel·ligència i els mitjans perquè deixin de ser preocupacions. Però quan les deixem en el cor de Jesús i sabem que allí són sempre, són viscudes d’una altra manera per experiència. Per això la jaculatòria dels nostres pares no és pas risible, aquella que diu: Sagrat Cor de Jesús en vós confio.

Us ho poso en francès, pels qui en sabeu, perquè aquesta pregària és dolcíssima en la llengua original:

«Mon Dieu, je suis si persuadé que tu veilles sur ceux qui espèrent en toi, et qu'on ne peut manquer de rien quand on attend de toi toutes choses, que j'ai résolu de vivre à l'avenir sans aucun souci, et de me décharger sur toi de toutes mes inquiétudes»

Nota: Avui és dia d’abstinència. És un manament de l’Església i un signe de comunió.