diumenge, 13 de setembre del 2020

La vida després de la Pandèmia. Llibre del Papa Francesc (III.- Capítol II)

 2.- PREPARAR-NOS PEL DESPRÉS ÉS IMPORTANT

(Carta a Roberto Andrés Gallardo, 30 de març de 2020)[1]

El Papa Francesc comenta al seu amic la preocupació per la dimensió que està agafant la pandèmia i, al mateix temps, li diu que se sent edificat per la reacció de metges, infermeres, voluntaris, religiosos i totes les persones que arrisquen les seves vides per ajudar. Considera que el confinament és una mesura positiva i celebra que la majoria de la gent ho accepti.

Els governs que han acordat confinaments prioritzen les persones, tot i que això pugui suposar un daltabaix econòmic, però optar pel contrari i salvar l’economia deixant morir la gent seria com una mena de “genocidio virósico” (sic)

Li comenta algunes reunions que ha tingut per reflexionar com preparar-nos pel després. Ja es comencen a notar conseqüències que han de ser combatudes: fam, sobre tot per a les persones sense feina fixa, violència, aparició d’usurers (autèntica pesta del futur social, delinqüents deshumanitzats).

Li envia molts records a la seva mare i li demana que no s’oblidin de pregar per ell, que ell ja pensa en fer-ho per a ells.



[1] N.A.: Roberto Andrés Gallardo és un jutge argentí, amic del Papa i autor del llibre “Francisco vs. Moloch. Ideas para una revolución ecosocial.” publicat per l’Editorial Jusbaires.)