dissabte, 15 d’agost del 2020

Maria, gloriosa i assumpta al cel. Una nova estrella, resplendent més que cap.

Totes les Esglésies del món, a l’orient i a l’occident, celebren avui la dormició de la Mare de Déu i la seva gloriosa assumpció. Maria obre el cel que el Fill ha preparat per a nosaltres. Ella forma part del cel de Déu. Tant que la litúrgia la celebra com una estrella nova del cel amb una bella imatge de l’himne de l’Assumpció. Glorificada en el cos i en l’ànima, en la totalitat de la seva humanitat. 


Tota l’obra de la redempció del Crist està realitzada en ella. Nosaltres portem encara el bordó de peregrins i la contemplem com la que ja ha arribat a la plenitud del Regne i a la caritat consumada. Ella és signe i senyera d’esperança pel poble de Déu que peregrina. 

En aquest temps marcat per la incertesa i la inquietud que vivim a causa de la pandèmia, Maria ens ha acompanyat i ens acompanyarà. Maria ens fa mirar sempre més enllà del present que vivim, ens fa mirar, en definitiva, vers Déu, com a plenitud de la fe que volem viure. 

L’Assumpció ens diu que més enllà del món present hi ha el món de Déu i que la fe ens fa transcendir la vida. Els cristians no hem de preguntar-nos pel sentit de la vida, aquest ha estat explicat per Jesucrist. Hem estat creats per Déu i per a Déu. 

Celebrem en comunió amb totes les Esglésies l’Assumpció de la Mare de Déu i una vegada més encomanem a Maria el dolor del món, d’una manera ben viva la ciutat de Beirut, la noble nació del Líban. I felicitem a totes les noies i dones que porten el nom de Maria.