dilluns, 8 de juliol del 2013

Un estiu de lectures (II)


Sembla que ja no ens escapem de la calor. Un juny agradable i suau ha donat pas a un juliol amb els termòmetres ja totalment estiuencs. En tot cas, com dèiem dijous passat, aquesta és una època de l'any en la que potser tenim més temps per llegir i val la pena aprofitar-ho. Anem, doncs, avui, amb tres noves recomanacions:

- Per a joves:

"Veure Déu en totes les coses", de Joaquim Vives. 
Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Col.lecció L'Espiga núm. 68. 77 pàgs.

Aquest llibre és un assaig de fàcil lectura, amè i interessant, que ajuda a endinsar-se en les coses insignificants de cada dia i ajuda a trobar el Déu de Jesús en els germans. Consta de sis capítols, en els quals l'autor ens fa descobrir l'existència de Déu en la natura, en les coses de cada dia, en les nostres malalties, en les nostres desgràcies i en els moments de joia i de pau.
Cada capítol acaba amb un Salm que exemplifica allò que hem llegit. El llibre, doncs, ens ajuda a admirar la presència del Pare i de Jesucrist en tot allò que ens envolta.


"Els Sagraments de la vida i la vida dels Sagraments", de Leonardo Boff.
Editorial Claret. Col·lecció Espiritualitat i Pregària, núm, 71. 96 pàgs.

Els set Sagraments no esgoten tota la riquesa sacramental de l'Església. La vida diària és plena de sagraments. Sagrament ho és tot mentre sigui vist a través de la llum de Déu: hi ha un trobament del Déu que descendeix vers l'home i de l'home que ascendeix vers Déu. Cada capítol ens parla d'un sagrament diferent.



"Cada dia" de Jesús Renau.
Editorial Claret, Col·lecció els Daus núm. 5. 176 pàgs.

A través de petites coses, d'imatges, de contemplar la natura, l'autor ens va fent una constant pregària on descobrim la presència del Crist.
Cada oració és l'intent d'explicació d'una situació, d'un sentiment a partir d'un cas viscut.